Aangeboden door: zorgkiezer.nl

Ga voor 31 december na of je zorgverzekering nog wel bij je huidige situatie past

Foto: pexels.com

Als het einde van het jaar weer in zicht is, is het tijd om te na te gaan voor welke zorgverzekering je in 2023 wilt kiezen. Wellicht zijn de polisvoorwaarden van je actuele zorgverzekering gewijzigd en passen ze niet meer bij je huidige situatie. Of misschien weet je nu al dat je volgend jaar bepaalde zorg nodig hebt waardoor het voordeliger is om over te stappen op een andere zorgverzekering.

Dankzij de vergelijker kun je alle zorgverzekering 2023 met elkaar vergelijken Zo kom je er makkelijk en snel achter of het voor jou de moeite waard is om te veranderen van zorgverzekering.

Doe de check met de vergelijker

Met behulp van de vergelijker kun je heel eenvoudig en binnen mum van tijd nagaan welke Zorgkiezer het beste bij je persoonlijke situatie past. Het maakt daarbij niet uit welke leeftijd je hebt, mits je 18 jaar of ouder bent, voor iedereen is er wel een geschikte zorgverzekering. Ga voor een basisverzekering met een lage premie of kies een uitgebreid zorgpakket met aanvullende zorg zoals bijvoorbeeld tandheelkunde.

Geef je wijziging op tijd door

Ieder jaar heb je vanaf circa half november tot en met 31 december de mogelijkheid om van zorgverzekering te wisselen. Zodra je een wijziging in je zorgverzekering hebt doorgevoerd, krijg je nog 14 dagen de tijd om van gedachten te veranderen. Je zit dus niet direct aan de gekozen optie vast. Daarna is je keuze definitief en staat deze vast voor de duur van heel 2023. In het geval dat je besluit om van zorgverzekering te veranderen dan is het handig om te weten dat je oude verzekering automatisch wordt opgezegd. Indien je na 31 december nog op een andere zorgverzekering wilt overstappen, zorg er dan voor dat je wel zelf voor 1 januari je oude verzekering hebt opgezegd. Je hebt dan nog tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen die vervolgens met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in zal gaan. Indien je de oude zorgverzekering niet voor het einde van het jaar op hebt gezegd, zul je tot het volgende jaar moeten wachten om van zorgverzekering te kunnen wisselen. Wees er dus op tijd bij om er zeker van te zijn dat je de juiste zorgverzekering hebt die bij jouw persoonlijke wensen en behoeften past.