Aangeboden door: pricewise.nl

Het belang van regelmatig je vast lasten checken

Foto: pixabay

Nu het jaar bijna ten einde is, is het zaak om eens de balans op te maken voor jezelf. Waar het voor de meesten het moment is om te switchen van zorgverzekeraar, is dit ook een goed moment om de rest van je vaste lasten eens goed door te nemen.

Online je autoverzekering vergelijken of het elders voordeliger kan is er hier bijvoorbeeld één van. Het is namelijk ontzettend eenvoudig om vandaag de dag je vaste lasten te controleren en te kijken of het elders voordeliger kan. Met allereerst de komst van het internet en daarnaast de vele aanbieders, is het geen uitdaging om een bedrijf te vinden dat goedkoper is dan wat je nu hebt. Om je een idee te geven, hebben we een aantal belangrijke argumenten voor je, waarom het regelmatig checken van je vaste lasten absoluut verstandig is.

Nieuwe aanbieders

Je zult verstelt staan over het feit hoeveel nieuwe aanbieders er jaarlijks op de markt bij komen. Naast de gevestigde namen zijn er regelmatig wat prijsvechters te vinden, waar jij als consument gretig gebruik van kunt maken. Het is deze partijen er natuurlijk alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat je klant bij ze wordt. Sta dan dus ook niet raar te kijken op het moment dat ze je een aanbieding doen voor een fractie van de prijs van wat je nu betaalt. Wel is het belangrijk kritisch te kijken naar alle randvoorwaarden en je niet alleen blind staart op de prijs die je iedere maand betaalt. Een voordelig internet abonnement is natuurlijk heel fijn, maar wanneer de snelheid te wensen overlaat, had je gewild dat je bij je huidige provider was gebleven. Toch is het wel goed om regelmatig te kijken wat er gaande is.

Je blijft op de hoogte

Je hoeft natuurlijk niet direct de intentie te hebben om ook daadwerkelijk over te stappen. Alleen al het periodiek controleren van verschillende aanbieders van bijvoorbeeld je verzekeringen en abonnement zorgt ervoor dat je weet wat er speelt. Er komt namelijk een moment waarop je wel wilt of zelfs moet overstappen. Dan is het wel prettig te weten wat handig is om te doen. Stel dat je je nog niet verder hebt verdiept en dit dan ineens in alle haast moet doen, dan loop je het risico dat je een overhaaste beslissing maakt, waar je misschien later spijt van krijgt. Kortom, houd het dus goed in de gaten, want voor je het weet verandert er het nodige.

Besparen

De belangrijkste reden om regelmatig je vaste lasten te checken, is natuurlijk om flink te kunnen besparen. Veel aanbieders vinden het namelijk belangrijk om je als klant te houden. Dus door ze te benaderen met de vraag wat het ze waard is om je nog een jaar aan zich te binden, zie je vaak dat ze geneigd zijn je een leuke korting te geven. Deze korting krijgt een nieuwe klant immers ook. Het is wel zo eerlijk om niet direct over te stappen, maar wel eerst je huidige provider de kans te geven een voorstel te kunnen doen.