Aangeboden door: Maxima

Het kerstdiner organiseren zonder kooktalent; zo doe je dat!

Foto: Canva

Een aantal jaren op rij kun je het vol houden, maar op een gegeven moment zul je toch echt aan de slag moeten; het kerstdiner organiseren. Wanneer jij al jaren achter elkaar comfortabel aanschuift op Eerste en/of Tweede Kerstdag dan ben je gegarandeerd een keer aan de beurt om de gastheer of gastvrouw te zijn. Breekt je het klamme zweet direct uit bij deze gedachte, omdat jouw kooktalent zeer beperkt is? Krijg je al soppende oksels van alleen al het zien van alle ingewikkelde gerechten in kooktijdschriften? Geen paniek. Er zijn ook manieren waarop je een gezellig, lekker en geslaagd kerstdiner kunt organiseren zónder dat je een goede kok bent. Hier zijn een aantal slimme oplossingen en tips voor. Welke dat zijn? Wij zetten ze op een rijtje. En wij beloven je; niemand zal door hebben dat jij in de keuken twee linkerhanden hebt.

Goed gegrild

Er zijn diverse manieren te bedenken om mensen zelf tijdens het kerstdiner aan de slag te laten gaan en de professionele grillplaat is daar één van. In tegenstelling tot de andere concepten hoeft niet iedereen hier zijn eigen werk te doen, maar kun je eenvoudig iemand aanwijzen die chef grilplaats wordt. Koop vooral vlees, vis en groenten die geschikt zijn om te grillen en start de grilplaat op zodra de visite er is. Zo ontstaat er een vorm van winterbarbecueën, zonder dat je een barbecue en alle benodigdheden nodig hebt. Grillen kan perfect gecombineerd worden met vooraf bereidde (simpele!) salades en brood. Combineer het brood met allerlei lekkere dips en je hebt een volwaardig diner op tafel getoverd!

Avond- en maagvullend

Naast de grillplaat -waar één iemand aan de slag moet- zijn er ook de andere concepten waarbij iedereen zijn of haar eigen maaltje bereidt. Denk hierbij natuurlijk aan de oude en vertrouwde gourmet. Deze is weer helemaal terug van weggeweest en de mogelijkheden zijn aangevuld met de eettrends van vandaag de dag. Volop vega en vegan opties zijn er tegenwoordig verkrijgbaar voor deze manier van eten. Maak zelf nog een paar spiesjes en snijd wat groente, en iedereen zal denken dat jij een culinair wonder bent. Naast de gourmet kan de (kaas)fondue ook nog steeds. Minstens zo lekker en ook voor vele mensen een hoogtepunt waar het gaat om dineren. En hadden we de pizzarette al genoemd? Een vrij nieuw concept waarbij iedereen zijn of haar eigen mini-pizza bereidt. Erg origineel en geliefd bij jong en oud.

Sharing is caring

Daarnaast is er nog een foodtrend waar we de laatste jaren niet omheen kunnen en dat is die van foodsharing. Het voordeel hiervan is dat je geen vóóropgemaakte borden hoeft te serveren, maar dat je gewoon weg komt met het vullen van een tafel met veel lekkers. Hier biedt de traiteur uitkomst; haal volop lekkere gerechten af, warm deze op en stop ze in eigen bakjes. Niemand zal doorhebben dat niet jij deze hebt bereidt in de keuken. Ook hierbij is het slim om het te combineren met écht goed brood en lekkere dips. Dat wordt een heerlijke kerst waarbij niemand zal vermoeden dat niet jijzelf in de pan hebt staan roeren.

Het venijn zit ‘m in de (ij)staart

Vergeet vooral ook niet om een dessert te bereiden. Dit kan tegenwoordig écht heel eenvoudig en hier hoef je zelfs niet eens stiekem over te doen. Ga naar een goede ijssalon en haal een zelfgemaakte ijstaart af. Hierbij kun je gewoon als excuus gebruiken dat je de ijssalon de winter door wilt helpen, en dat je daarom nu bij hen in de winter een lekkere ijstaart hebt gehaald.

Kortom, ook jij kunt een kerstdiner organiseren waar de gasten het nog maanden over gaan hebben. Zorg dat je de juiste trucs kent en de adresjes waar je kwalitatief goede producten kunt halen. Wanneer mensen lekker eten, maakt het ze aan het einde van de avond eigenlijk niets uit wáár ze hebben gegeten. Als het buikje maar rond is, gezellig was én van goede kwaliteit. Met bovenstaande tips kun je al deze zaken eenvoudig afvinken.

Nieuws

menu