Aangeboden door: Snijders Advocaten

Koud op kantoor? Dit zijn je rechten!

Foto: pexels.com

We zijn de afgelopen tijd getrakteerd op heerlijk vriesweer. Lekker schaatsen op natuurijs; er is niets mooiers dan dat. Met temperaturen onder nul is het snel kouder in huis en op het werk. Natuurlijk rijzen de energieprijzen de pan uit, helemaal als er op gas gestookt wordt.

Ondernemers proberen daarom zoveel mogelijk te besparen op de energierekening, waardoor het frisser is op de werkplek dan je gewend bent. Maar mag je werkgever je in de kou zetten? En wat houdt dat in voor je werk en carrière ?

Het antwoord luidt…

Er is in de wet geen antwoord op de vraag of een kantoor verwarmd moet zijn of niet. Het is zelfs niet vastgelegd in de wet of je nog buiten mag werken bij een bepaalde minimum temperatuur. In de Arbowet staat wel dat “je werkgever ervoor moet zorgen dat zijn werknemers geen schade ondervinden van extreme temperaturen”. Dat geldt dus zowel voor vrieskou als voor een hittegolf. Twijfel je of je in je recht staat of niet, neem dan vooral een advocaat als Snijders Advocaten in de arm. Zij kunnen je helpen bij een geschil rondom een onverwarmd kantoor en bij alle andere geschillen op de werkvloer.

Buiten werken

De werkgever mag dus zelf invulling geven aan hoe hij of zij ervoor zorgen dat een werknemer geen gezondheidsschade oploopt door kou. In het geval van winters weer kan dat betekenen dat buitenwerk alleen gedaan wordt als er voldoende beschutting en warme kleding op voorhand is. Mensen die buiten werken zouden een verwarmingselement op hun werkplek kunnen krijgen; maar net hoe de situatie is. Meer pauzes om op te warmen kan ook helpen. Ondernemers zijn hier dus vrij in. Het enige wat wel is vastgesteld dat bij een gevoelstemperatuur van -6 graden Celsius het werk in de Bouw & Infra sector mag worden stilgelegd. Dit is niet per wet geregeld, maar opgenomen in de CAO van deze branche. Het is dus altijd goed om je CAO erop na te slaan om achter je rechten te komen.

Binnen werken

Zit je lekker op kantoor, dan hoeft de werkgever zich ook niet te houden aan een wettelijke temperatuur om in te werken. De een heeft het immers sneller koud dan de ander en dat kan dan op een kantoor beter onderling geregeld worden. Je kan als werkgever natuurlijk wel lekkere vesten weggeven en een luisterend oor bieden aan je personeel. Is het echt te koud dan zou je nog over kunnen gaan op elektrische kacheltjes om zo de gasrekening niet te veel te spekken. Je kan hier je CAO erop naslaan of langs gaan bij de Ondernemers Raad van het bedrijf waar je werkt. De OR kan dan bij de werkgever bespreekbaar maken of er iets gedaan kan worden aan de temperatuur in het pand.

Gladheid op de weg

En dan is er nog de kwestie van of je wel naar de werkplek kan reizen of niet. Kan je thuiswerken, dan is het vaak in goed overleg mogelijk om dat te doen. In andere gevallen kan het zijn dat je dan een paar vrije dagen moet opnemen. In ieder geval mag een werkgever in verband met gezondheidsschade je niet vragen bij extreme gladheid de weg op te wagen. De meeste werkgevers zullen daar niet moeilijk over doen, zolang je het natuurlijk wel in goed overleg doet. Wellicht kun je een paar uurtjes later wel de weg op – als dat nog nodig is – om naar kantoor te gaan.

Rechten van de werknemer

Hoewel er in de wet niet direct iets is vastgelegd over werken in vrieskou, kan dit dus wel zijn vastgelegd in een CAO. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen gelijke rechten rondom gezondheidsschade. Werk je in de kou en krijg je daar lichamelijke klachten van of verergeren bestaande klachten, dan hebben we het dus over gezondheidsschade. Wanneer je gezondheidsschade ervaart van een koude werkomgeving, kan natuurlijk voor iedereen anders zijn. Daarom is goed om met je werkgever te blijven praten en te overleggen met collega’s. Werk je buiten en kun je door de kou je taken niet uitvoeren? Wellicht kun andere taken op kantoor vervullen. Is het te koud op kantoor? Misschien kun je in overleg de temperatuur hoger zetten. Kom je er echt niet uit, dan staat er vast een OR-lid voor je klaar. En anders neem je een advocaat in de arm. Al is het alleen maar voor een goed advies. Want werken moet wel behaaglijk en veilig zijn.