Aangeboden door: 123lease.nl

Lang wachten op een auto? Niet wanneer je een occasion leaset

-

Het wereldwijde chiptekort is een groot probleem voor veel autofabrikanten en autodealers. Mensen die een spiksplinternieuwe auto willen, hebben daardoor te maken met lange levertijden. Die levertijden kunnen wel oplopen tot een jaar. Gelukkig kun je die lange wachttijden heel eenvoudig omzeilen. Zo kun je een tweedehands auto leasen.

Wereldwijd chiptekort

Tegenwoordig bestaat een nieuwe auto uit microchips. Chips worden bijvoorbeeld gebruikt voor het scherm in jouw auto, het navigatiesysteem en om de knopjes op het stuur te bedienen. Soms bestaat een gloednieuwe auto uit wel honderden chips, en soms uit wel duizenden. En dat allemaal voor één auto. Maar, waar komt dat tekort eigenlijk vandaan?

Oorzaken chiptekort

Dat heeft deels te maken met de coronacrisis. Toen het coronavirus uitbrak gingen fabrieken massaal sluiten, en dus ook de fabriek waar de chips werden geproduceerd. Terwijl de productie daalde, werd de vraag naar chips groter en groter. Voor vrijwel alle nieuwe technische snufjes moet namelijk een chip worden gebruikt. En onthoud dat chips niet alleen voor auto’s worden gebruikt, maar ook voor onder andere telefoons, laptops en gamecomputers. Te wijten aan de coronacrisis werd de vraag naar laptops groter voor de thuiswerkers, en ook de vraag naar spelcomputers steeg voor vermaak tijdens de lockdown. Dit heeft geresulteerd dat talloze chipfabrieken met de handen in het haar zitten, terwijl er al zo weinig fabrieken zijn die chips produceren.

Kies voor financial lease

Het chiptekort lijkt nog lang niet opgelost te zijn. Dat betekent dat we lang moeten wachten op een nieuwe telefoon, nieuwe PlayStation en een nieuwe auto. Maar problemen zijn er om opgelost te worden, want je kunt alsnog rijden in een nieuwe auto terwijl je niet lang hoeft te wachten. Hoe? Door een occasion te leasen op basis van financial lease . Er bestaan talloze jong gebruikte auto’s die nog geen jaar oud zijn en al verkrijgbaar zijn op de leasemarkt. Het fijne van zo’n jong gebruikte auto is dat deze vaak nog de fabrieksgarantie hebben, maar nóg fijner dat je natuurlijk binnen no time weg kunt rijden in een nieuwe bolide.

De voordelen van financial lease

Een occasion lease je op basis van financial lease. Financial lease heeft veel voordelen. Zo ben je met financial lease direct economisch eigenaar van de auto. Je kunt financial lease eigenlijk vergelijken met een hypotheek van een huis: je betaalt een bepaald bedrag per maand en wanneer je het huis hebt afgelost, is het huis van jou. Datzelfde geldt bij een financial leasecontract, want na het contract ben je ook juridisch eigenaar van de auto.

Ook voor ondernemers

Bovendien is financial lease ook erg aantrekkelijk voor ondernemers. Je hoeft namelijk niet in een keer een groot bedrag neer te leggen om rond te kunnen rijden in een representatieve auto. Daarnaast kun je doen en laten wat je wil met de auto, zoals de auto beletteren met de naam van jouw onderneming. En als dat nog niet genoeg voordelen zijn, heb je als ondernemer ook nog recht op meerdere fiscale voordelen als je kiest voor financial lease. Denk aan de terugvordering van de btw en de investeringsaftrek. Maar het grootste voordeel is dat een occasion al bestaat op de markt en je dus niet meer hoeft te wachten op de chips. Binnen een week kun je namelijk al op pad met jouw nieuwe wagen.

Binnen een paar stappen de weg op

Redenen genoeg dus om te kiezen voor financial lease. Het enige dat je moet doen is een geschikte auto uitzoeken, het contract te selecteren en binnen vier uur krijg je al een voorstel of jouw aanvraag is goedgekeurd. Dat is handig, want zo kun je binnen een handomdraai genieten van jouw nieuwe wagen!

Nieuws

menu