Aangeboden door: FlyCarpets

Letterlijk en figuurlijk meer warmte in huis met een vloerkleed

Eigen foto

Door de stijgende energierekening moeten velen op zoek naar creatieve oplossingen om de woning warm te houden. Goede isolatie is hierbij de basis. Maar ook als de woning al prima is geïsoleerd, kun je nog een aantal aanpassingen doen. Koop bijvoorbeeld een extra warm dekentje voor op de bank of trek een dikke trui aan. Daarnaast kan een groot vloerkleed bijdragen aan een warmere woning. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vloerkleden hebben een isolerende functie (vooral de hoogpolige variant) en voelen comfortabel aan de voeten. Daarnaast brengt het een warme sfeer in het interieur. Het is dus op meerdere vlakken een goede aankoop voor de herfst en winter. Benieuwd welke soorten vloerkleden er de komende seizoenen trendy zijn? Bekijk het onderstaande lijstje!

1. Vintage vloerkleed

Vloerkleden met een vintage look of zelfs een ‘versleten’ uiterlijk blijven voorlopig nog erg populair. Je kunt een vintage vloerkleed namelijk gebruik in ieder interieur. Het staat vanzelfsprekend heel mooi bij een retro inrichting, maar gaat ook goed samen met industriële elementen of juist een moderne woning als contrast.

2. Vloerkleden met bloemenprint

Liefhebbers van een romantische interieurstijl kunnen hun hart ophalen met deze vloerkledentrend. Hoe groter en indrukwekkender de bloemenprint, hoe beter! Het kleed mag lijken op een groot schilderij uit de Barok stijlperiode. Het is wel belangrijk om de rest van het interieur vrij ingetogen te houden en het vloerkleed te gebruiken als eyecatcher.

3. Ronde en ovale vloerkleden

Mocht je niet op zoek zijn naar een specifieke print of kleur, kun je je ook richten op de vorm van het vloerkleed. Ronde of ovale vloerkleden zijn zeker een stijlvolle aankoop. Beide varianten geven de zithoek een speelse touch.

4. Natuurlijke en duurzame vloerkleden

Wat betreft materialen draait het de komende seizoenen om natuurlijk en duurzaam. Een goed voorbeeld van natuurlijk materiaalgebruik is een (rond) vloerkleed van jute. Deze kun je online bestellen op de website van FlyCarpets . Daarnaast zijn duurzame stoffen en gerecyclede materialen erg geliefd. Dit soort duurzame kleden zijn tegelijkertijd beter voor het milieu.

5. Vloerkleed in neutrale kleur

Ook als je het interieur liever simpel en ingetogen houdt, zijn er genoeg mooie vloerkleden te vinden. Neutrale kleuren zijn juist een grote trend! Van beige en taupe tot een warme zandkleur.

6. Vloerkleden combineren

Experimenteer eens met twee verschillende vloerkleden die je laat overlappen. Dit maakt het geheel speels en uniek. En het isoleert natuurlijk nog beter. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat er een schapenvacht bovenop het standaard vloerkleed is gelegd.

Nieuws

menu