Met data recovery laat je jouw bedrijf groeien

-

- Foto: Wladimir_Bulgar

Je kent het wel: ben je net lekker bezig op de computer of een ander apparaat, is het beeld ineens zwart. Het apparaat is met geen mogelijkheid meer aan te krijgen. En je had net alles goed bijgewerkt. Nu is het noodzaak om zo snel mogelijk tot data recovery over te gaan. Op deze manier zorg je ervoor dat hetgeen waar jij zo hard aan hebt gewerkt niet voorgoed verloren is. In dit artikel lees je hoe het precies in zijn werk gaat.

Hoe begin je?

Nou denk je al snel dat het uitvoeren van data recovery onmogelijk is. Niemand kan immers toveren en als jouw apparaat kapot is, lijkt het vaak een onmogelijke klus om de verloren data nog te achterhalen. Professionals zijn er echter in gespecialiseerd om jouw data zo snel mogelijk te herstellen. Jij hoeft geen verstand te hebben van computers en andere apparaten. Het enige wat jij moet doen, is het probleem aanmelden. Zo krijg je een uniek casenummer en neemt een professional contact met je op. In de tussentijd kan jij verder met andere werkzaamheden. Uiteraard is er in dit geval ook tijd voor de nodige ontspanning. Het verliezen van de data is immers al stressvol genoeg! Het in werking zetten van het herstelproces geeft direct rust voor jou en eventuele derden die geschaad worden met het verlies van de data. Terwijl jij verder gaat met andere werkzaamheden of lekker in de tuin gaat luieren wordt jouw probleem zo spoedig mogelijk opgelost. En geloof ons, dit gaat sneller en is minder stressvol dan al dat werk opnieuw doen.

Snel weer aan het werk

Jouw apparaat is aangemeld en je hebt zo goed mogelijk beschreven wat er aan de hand is en waardoor jij denkt dat je de gegevens kwijt bent. Maar dan? Tijdens de aanmelding van het probleem is het belangrijk dat je zo goed mogelijk uitlegt wat er aan de hand is. De data herstellen kan namelijk lang duren als de professional eerst moet onderzoeken waar het probleem vandaan komt. Zodra je een afspraak hebt ingepland moet je jouw apparaat opsturen. Persoonlijk overhandigen kan ook als je er zeker van wilt zijn dat jouw apparaten niet in verkeerde handen komen. Je weet immers nooit wie er op de gegevens van jouw bedrijf uit is. Het is vervolgens tijd voor de diagnose. Tijdens het maken van de diagnose is in één keer duidelijk wat het probleem echt is en welk prijskaartje aan het verhelpen hangt. Na jouw akkoord gaat de professional voor jou aan de slag en kan je binnen een korte tijd de gegevens van het apparaat weer gebruiken. Ga niet zitten stunten, maar laat het over aan een expert.