Aangeboden door: pyjama-webshop.nl

Nachtmode voor dames: dit zijn de trends

Foto: photodune.net

De pyjama’s zoals wij die tegenwoordig dragen, hebben we te danken aan Engelse kolonisten die het, van oorsprong, Indiase kledingstuk in de 19e eeuw als nachtkleding in Europa introduceerden. Sindsdien is het geen nachtkleding meer waar we over spreken, maar nacht’mode’.

Nachtmode is namelijk sterk onderhevig aan de tijdsgeest en wie hip en comfortabel wil slapen koopt een up-to-date pyjama. Vooral nu de winterse temperaturen flink zijn doorgebroken is het de ideale tijd om een nieuwe pyjama te kopen!

Om jezelf te behoeden voor een miskoop of een oncomfortabele pyjama, wil je vast weten welke pyjama’s trending zijn. Wij vertellen je er in in dit blog alles over, door uit te leggen welke soorten en welke materialen het meest gewild zijn.

Soorten

Nachtkleding voor dames is allereerst onder te verdelen in pyjama’s van verschillende soorten. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen. Lees ze dus goed door, zodat je precies weet welke pyjama het beste bij jou past!

Doorknoop pyjama’s

Doorknoop pyjama’s zijn pyjama’s die van boven tot beneden knopen bevatten. Dit is handig omdat je daardoor de top niet over je hoofd hoeft te trekken en bovendien comfortabel omdat je makkelijk knoopjes los kunt maken wanneer je het warm hebt.

Ook de broek van een doorknoop pyjama bevat soms knoopjes, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. In de meeste gevallen bevat de broek een elastische band waardoor je hem makkelijk aan kunt trekken voor optimaal comfort.

Lange mouw pyjama’s

Waarschijnlijk is dit de meest voorkomende pyjama. Een pyjama met lange mouwen is populair, simpel om de reden dat hij lekker warm is. Zowel de broek als de top heeft lange mouwen, zodat je er van top tot teen lekker warm bij ligt in de koude wintermaanden.

Korte mouw

Voor dames die lange mouwen net iets te warm vinden, zijn pyjama’s met korte mouwen een uitkomst. Voldoende om je bovenlichaam en het grootste gedeelte van je benen warm te houden, maar niet te warm waardoor je nachtrust verstoord wordt.

Shortama

Is zelfs een pyjama met korte mouwen te warm, maar wil je niet in alleen ondergoed slapen? Dan is een shortama de oplossing. Een shortama lijkt veel op een pyjama met korte mouwen, maar het verschil zit hem vaak in het materiaal. Shortama’s zijn vaak gemaakt van lichtere stoffen, waardoor ze net wat minder warm zijn dan andere pyjama’s met korte mouwen. De shortama wordt dan ook veel gedragen tijdens warme lentedagen en zomerdagen. Een bijkomend voordeel is dat je door het dragen van een shortama ook minder wordt geprikt door vervelende muggen.

Materialen

Naast lengte, dikte van de stof en het soort pyjama, bepaalt ook het materiaal en soort stof waarvan de pyjama gemaakt is hoe comfortabel jij hem vindt. Je hebt keuze uit veel verschillende stoffen. We vertellen je graag wat de meestgedragen stoffen zijn en waarom die het meest worden gekozen.

Katoen

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor nachtkleding en dat is niet voor niks: het is zacht, huidvriendelijk, het ademt én het neemt vocht op. Katoen is een natuurlijk product wat afkomstig is van de katoenplant en wordt over het algemeen goed verdragen door de huid en om deze reden erg populair om een pyjama van te dragen.

Satijn

Na katoen zijn waarschijnlijk satijnen dames pyjama’s het meest populair. Ze hebben een prachtige luxe uitstraling en door de zachte gladde stof zijn ze heel comfortabel. Satijn is bovendien in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor jouw favoriete kleur er altijd bij zit.

Flanel

Eigenlijk is flanel katoen, maar het is geen ‘gewoon’ katoen. Flanel verschilt namelijk van katoen doordat het wordt gemaakt van los gesponnen garen, waardoor het zachter en wolliger oogt en aanvoelt dan gewoon katoen. Houdt je dus van zacht en wollig, maar houdt je ook van de eigenschappen van katoen? Neem dan een flanellen pyjama.

Velours

Houdt je van pyjama’s met een chique uitstraling? Kies dan een velours pyjama. Velours is een soort fluweel en is, net als fluweel, heerlijk warm. Ideaal dus voor de koude wintermaanden.

Badstof

Ook badstof is een populair materiaal voor pyjama’s, doordat het veel vocht op kan nemen en tegelijkertijd goed ademt. Dit is niet gek, want ook badstof is van katoen gemaakt. Doordat kettingdraden tot lussen zijn geweven is het een dikke en daarmee warme stof. Niet voor iedereen een geschikte stof, maar veel vrouwen kunnen deze zachte, luchtige stof wel waarderen.