Aangeboden door: De Boer Dental

Nieuw bedrijfspand voor De Boer Dental

Foto: Archief De Boer Dental

Het Friese bedrijf De Boer Dental, sinds enige tijd leverancier van medische producten, heeft haar intrek in een nieuw bedrijfspand genomen. Dit bedrijfspand gaat als centraal magazijn fungeren, waardoor de firma beter in staat is om alle binnenkomende bestellingen te verwerken. In de afgelopen jaren is de firma gigantisch gegroeid, waardoor de opening van een nieuw pand pure noodzaak was.

Dit geeft ook eigenaar Thomas de Boer aan. “Enige tijd geleden besloten wij om ons te focussen op de corona gerelateerde producten. Dit bleek een schot in de roos te zijn. We trokken veel medische instellingen en ziekenhuizen als klanten aan, waardoor we een ongekende stroom van bestellingen binnengekregen. Om alle producten te kunnen bewaren, waren we genoodzaakt om 4 bedrijfspanden op het bedrijventerrein te huren. Dit werd steeds minder praktisch; voor één bestelling moesten we soms langs alle bedrijfspanden. Met de opening van ons nieuwe magazijn zorgen we ervoor dat alle producten op één plek liggen. Dit maakt het verwerken van de bestellingen een stuk makkelijker”.

De groei van De Boer Dental is opmerkelijk te noemen. Lange tijd was deze firma namelijk actief als groothandel in producten voor tandartspraktijken. Toen de coronapandemie uitbrak, was het tijd voor een noodgreep. Een noodgreep die bijzonder goed uit bleek te pakken. De Boer Dental besloot namelijk om producten als nitril handschoenen, corona zelftest en mondkapjes te importeren. Veel consumenten wilden juist de extra goed beschermende FFP2 maskers kopen . Gedurende de coronapandemie was er uiteraard een ongekende vraag naar deze producten.

In tegenstelling tot veel concurrenten was De Boer Dental wél in staat om grote hoeveelheden producten te leveren. Mede hierdoor kreeg de firma een streepje voor bij veel ziekenhuizen en medische instellingen. Deze zorginstellingen kopen nog steeds groots bij De Boer Dental in, waardoor de firma de komende jaren een aanhoudende groei verwacht. Met het nieuwe bedrijfspand verwacht De Boer Dental deze groei in goede banen te leiden.

Door de periode heen is het aanbod van De Boer Dental bovendien flink uitgebreid. “In eerste instantie richtten we ons op onder meer coronatesten en mondkapjes. Dat ging ons prima af, maar we merkten dat zorginstellingen óók andere producten wilden kopen. Wij besloten hierdoor ons aanbod uit te breiden. Op dit moment is een zorginstelling in staat om alle gewenste producten bij ons te bestellen. En dankzij ons nieuwe bedrijfspand liggen al deze producten nu op één centrale plek”.

Met de opening van dit nieuwe bedrijfspand lijkt De Boer Dental klaar zijn voor de komende jaren. Van de komende jaren wordt door eigenaar Thomas de Boer veel verwacht. Hij verwacht dat zijn klanten nog langer als klant aan zullen blijven door het blijven uitbreiden van het assortiment. Het nieuwe bedrijfspand van De Boer Dental is gevestigd op Bolster 20 te Harkema.

Nieuws

menu