Aangeboden door: autoinkoopservice.nl

Op deze manier ben je snel van je kapotte auto af

Foto: shutterstock

Was je recent betrokken bij een verkeersongeval, waarbij je auto total loss is geraakt? In dat geval wil je de auto wellicht zo snel mogelijk kwijt, om ruimte te creëren op de oprit of in de garage voor je nieuwe auto. Afhankelijk van de autoverzekering die je afgesloten hebt, vergoedt de verzekeraar over het algemeen het verschil tussen de dagwaarde van het voertuig en het bedrag wat je krijgt bij de verkoop van het wrak. Des te meer reden om de auto snel van de hand te doen; het biedt je de financiële ruimte om een nieuwe auto te kopen.

Een kapotte auto verkopen kan snel en gemakkelijk bij verschillende partijen in Nederland. Deze partijen kopen in de basis iedere auto op, ongeacht de staat ervan. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden om een sloopauto te verkopen.

Vraag een offerte op voor het autowrak

Een eerste stap bij een sloopauto verkopen is het opvragen van een offerte bij een inkoopservice. Dit doe je eenvoudig online; op de website voer je het kenteken en de staat van de auto in. Op basis van deze gegevens stuurt de inkoper je vaak binnen 24 uur een offerte toe. In sommige gevallen heb je zelfs al binnen een uur reactie van de inkoper. Ga je akkoord met de voorgestelde prijs voor het autowrak? In dat geval wordt de auto door een eigen ophaalservice bij je thuis opgehaald. Dit is een groot voordeel; het kost relatief veel om een auto af te laten voeren door een externe partij. Het bod wat op de auto wordt uitgebracht is gratis en vrijblijvend. Je kunt zodoende altijd besluiten de auto zelf af te voeren of elders aan te bieden.

Administratieve zaken worden geregeld

Niet alleen wordt het voertuig bij je thuis opgehaald; ook regelt men de administratieve zaken. Denk bijvoorbeeld aan het in orde maken van het RDW vrijwaringsbewijs. Het is prettig hier zelf geen omkijken naar te hebben. Mogelijk ben je na het ongeval de komende tijd zoet met het revalideren. Voor de verkoop van de auto dient u zelf te zorgen voor het kentekenbewijs of de kentekencard, afhankelijk van het moment waarop u de auto zelf gekocht heeft in het verleden.

Ook goed functionerende auto’s worden ingekocht

Een inkoopservice is er niet alleen om sloopauto’s en wrakken na een verkeersongeval van je over te nemen. Deze partijen kopen vaak ook oudere occasions op. Het inruilen hiervan bij de aankoop van een nieuwe auto is niet altijd rendabel. Een dealer zal vaak een zeer lage korting bieden bij een inruil. Daarbij vindt niet iedereen het even prettig om een ouder model occasion aan te bieden op een tweedehands verkoopwebsite. Je weet op voorhand nooit welk type koper zich aandient. Het aanbieden van de auto via een inkoper biedt de oplossing.