Paragnosten steeds populairder onder Groningers en Drentenaren

-

- Foto: popout

Steeds vaker houden belangrijke levensvragen ons bezig. Ze leiden ons af van werk en onze belemmeren ons in onze dagelijkse bezigheden. Het is dan ook niet vreemd dat er een toenemende interesse te zien is in paragnosten. Zo ook in het Noorden, blijkt uit onderzoek van platform Mediumchat.

Inwoners uit de noordelijke provincies laten niet alleen een groeiend belang in paragnosten zien. Er is groeiende interesse in alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zo wordt er veelvuldig gezocht naar geboortehoroscopen, maanrituelen en mediums.

Paragnosten in het Noorden

Rondom de feestdagen en in de zomervakantie is er een stijgende lijn te zien in de interesse naar paragnosten. Dat is natuurlijk niet vreemd. In deze periodes zijn we vaak wat eenzamer. We hebben veel vrije tijd en dus meer tijd om na te denken. Wanneer we veel nadenken, rijzen er allerlei vragen op. Een bezoek aan een paragnost kan helpen bij het beantwoorden van deze lastige vragen.

Opvallend genoeg zijn het vooral hoger opgeleiden, die paragnosten als geen ander weten te vinden. Hoger opgeleiden worden gevolgd door de huisvrouwen en huisheren onder ons en jong volwassenen.

Een stukje geschiedenis

Dat een paragnost kan helpen bij het beantwoorden van levensvragen, vonden we eeuwen geleden al uit. In de Griekse oude tijd konden mensen terecht bij het orakel van Delphi. Wanneer ze dieren of bezittingen offerden, konden ze met al hun vragen terecht bij dit bijzondere orakel.

In Nederland was na de Tweede Wereldoorlog Gerard Croiset een welbekende paragnost en paranormaal genezer. Zijn reputatie bouwde hij voor de oorlog al op. Na de oorlog wist hij internationaal bekend te worden met zijn bijzondere gaven.

Paragnosten en mediums

Veel mensen gebruiken de begrippen ‘paragnost’ en ‘medium’ door elkaar. Het gebruik van deze worden als synoniemen, klopt echter niet. Waar een medium kan communiceren met overleden entiteiten, kan een paragnost dit niet. Een medium is wel altijd een paragnost, maar andersom is dit niet het geval.

Een paragnost is iemand die bovennatuurlijke dingen kan waarnemen met een zesde zintuig. Dit zintuig wordt ook wel het derde oog genoemd en bevindt zich te midden van beide wenkbrauwen. Met dit zintuig kunnen ze geuren, gevoelens, beelden en geluiden waarnemen. Vervolgens vertalen ze deze waarnemingen naar antwoorden op vragen uit het verleden, heden en de toekomst.

Sterrenbeelden en horoscopen

Naast de groeiende interesse in paragnosten is er ook een groeiende interesse in sterrenbeelden en horoscopen. Maar wat zijn dit nu precies? Sterrenbeelden zijn patronen van sterren. Wanneer er lijnen tussen getrokken worden, ontstaan er figuren. Deze figuren zijn vernoemd naar de sterrenbeelden zoals wij ze vandaag de dag kennen.

De zon beweegt in een baan rond de aarde en passeert daarbij twaalf delen. Elk deel bevat een ander sterrenbeeld. Op het moment van ieders geboorte, staan de planeten, zon en de maan in het teken van een van deze sterrenbeelden. De stand van deze planeten op het moment van iemands geboorte, bepalen het dierenriemteken, ofwel het sterrenbeeld en de geboortehoroscoop.

Ook op het moment van andere gebeurtenissen staan de aarde, de zon en de maan in een bepaalde stand. Aan de hand van deze stand worden daghoroscopen, jaarhoroscopen en persoonlijke horoscopen geschreven.