Aangeboden door: campz.nl

Steeds meer mensen kiezen voor kampeervakanties

-

Het aantal kampeerliefhebbers uit Nederland zit enorm in de lift. Voor de coronacrisis telde Nederland ongeveer 3 miljoen actieve kampeerders, en daar zijn er op dit moment ongeveer 1 miljoen bijgekomen. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat Nederlanders zowel in het buitenland als in eigen land graag kamperen. Het feit dat kamperen veel rust en ruimte biedt, en dat er enorm veel soorten kampeervakanties zijn, speelt volgens de ANWB een grote rol in de stijging van kampeerders.

Kamperen in eigen land

In Nederland zijn er enorm veel campings of kampeerplekken te vinden waar je tijdens een vakantie terecht kan. Van grote, luxe campings tot kleinschalige kampeerplekken met relatief weinig voorzieningen. Wat voor type kampeervakantie je ook zoekt, grote kans dat je dat in eigen land gewoon kunt vinden. Er zijn een aantal plekken waar meer populaire kampeerplekken te vinden zijn dan op andere plekken. Zo is de Veluwe een zeer populaire plek met veel mogelijkheden, maar ook op plekken bij de Noordzeekust zijn veel kampeerplekken waar je terecht kunt. Kamperen in eigen land biedt daarnaast het grote voordeel dat je geen lange autorit of dure vliegreis hoeft te maken om op de plaats van bestemming aan te komen. Dat kan niet alleen zorgen voor minder stress, maar is financieel vaak ook aantrekkelijker.

Populaire kampeerplekken in Europa


Naast kamperen in Nederland, is het kamperen in andere plekken van Europa erg populair. Nederlandse toeristen trekken er graag op uit om in andere landen te kamperen. Dat kan met het vliegtuig, maar ook met de auto en caravan op pad is nog altijd onverminderd populair. Bekende plekken waar kampeerders graag komen, zijn Frankrijk, Italië en Spanje. In Frankrijk is met name de zuidkust en het westen erg populair. In Italië is het Gardameer een zeer bekende bestemming om te gaan kamperen, en in Spanje is het de Costa Brava die elk jaar enorm veel kampeerders trekt. Door heel Europa is er ook weer erg veel variatie in type kampeerplekken. Van drukke campings tot afgelegen kampeerplekken, en alles wat daar tussenin zit. Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de auto op kampeervakantie in Europa te gaan. Niet alleen met het milieu in het achterhoofd en daardoor niet te vliegen, maar ook omdat reizen met de auto in veel gevallen goedkoper is.

Juiste plek kiezen


Niet iedereen vindt het makkelijk om de kampeerplek te zoeken die het beste bij zijn of haar wensen past. Vaak is het een combinatie van een voorkeur voor een bepaald land en de voorzieningen die een specifieke camping te bieden heeft. Het is dan ook aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen naar wat de kampeerplek je te bieden heeft en of dit aansluit bij je wensen. Heb je dit gevonden, dan kijk je op deze site van CAMPZ wat je allemaal nodig hebt tijdens je verblijf en kan je vakantie beginnen. De voorbereiding op de vakantie van volgende zomer kan nu al beginnen, want kamperen is erg populair en de kans dat jouw favoriete plek nog beschikbaar is wordt elke dag kleiner.