Suitable herenmode krijgt Fairtrade keurmerk

-

-

Vanaf begin maart 2023 gebruikt Suitable als een van de eerste herenmodeketens in Nederland Fairtrade katoen. De verantwoorde producten maken onderdeel uit van de Suitable Respect kledinglijn. Dit is een belangrijke erkenning van hun inspanningen om kwalitatieve kleding duurzaam en eerlijk te produceren tegen een eerlijke prijs. Klanten kunnen hiervoor zowel online als in een van de zeventien winkels binnen Nederland en Antwerpen terecht.

Bewuste keuzes maken

Het doel van Suitable is herenmode collecties van hoge kwaliteit aan te bieden waarin elke man zich herkent. Duurzaamheid blijft hierin top of mind : “Al 3 jaar zijn we aan het werk om de collecties te verduurzamen”, verklaart eigenaar en oprichter Raoul van Dun. Dit houdt in dat er zoveel mogelijk gecertificeerde duurzame materialen en natuurlijke kleurstoffen gebruikt wordt. Van Dun: “We doen niet aan green washing , dus als een artikel niet helemaal duurzaam is of er controverse over bestaat, dan steken we dat niet onder stoelen of banken.” Juist in het productieproces is aandacht voor de mens belangrijk. Peter d’Angremond, directeur bij Fairtrade Nederland: “de positie van de katoenboer wordt meestal vergeten, terwijl het de eerste onmisbare stap is in de keten. We juichen daarom toe dat Suitable, als voorloper in de herenmode, voor Fairtrade katoen kiest. Met deze stap maken ze positieve impact op het leven van de mensen die de katoen telen en het milieu. Laat dit een voorbeeld zijn voor de industrie.”

Samen de verandering bereiken

Een duurzame herenmodeketen voor een aantrekkelijke prijs, dat bereik je niet alleen. Dit is dan ook de reden waarom Suitable alleen merken in het assortiment heeft die aansluiten bij hun eigen normen en waarden. Raoul van Dun: “Je zult dus geen artikelen tegenkomen van producenten waar we het niet mee eens zijn.” Hetzelfde geldt voor keurmerken. Door hun artikelen te laten voldoen aan internationaal erkende keurmerken geeft Suitable extra zekerheid aan de klant. Toch is Fairtrade volgens Van Dun extra bijzonder: “In Fairtrade hebben we een oprechte organisatie gevonden die zich inzet voor het milieu en het welzijn van mensen. Dit gaat verder dan een betere prijs, maar ook een eerlijk bestaan. Door te investeren in onderwijs en duurzame technieken zorg je voor een betere toekomst waar de volgende generatie boeren van profiteert.”

Over Suitable

Meer dan 25 jaar is Suitable dé expert op het gebied van duurzame en kwalitatieve herenmode. Wat begon in de Maastrichtse studentenkamer van eigenaar Raoul van Dun is inmiddels uitgegroeid tot een herenmodeketen met zestien vestigingen binnen Nederland en een winkel in Antwerpen. Of de klant nu kiest voor het Suitable huislabel of andere topmerken; met het brede modeaanbod zetten ze de moderne man in zijn kracht. Sinds september 2022 zijn er ook circulair geproduceerde artikelen in het assortiment opgenomen. Bovendien is Suitable in 2023 voor het derde keer op rij uitgeroepen tot beste herenmode webshop tijdens de Shopping Awards.

Over Fairtrade

Fairtrade heeft als missie om de wereld eerlijk te maken. Via betere handelsvoorwaarden zetten zij zich in om de leef- en werksituatie van miljoenen boeren en werknemers op plantages wereldwijd te verbeteren en het milieu te beschermen. Hiervoor werkt Fairtrade met boeren die zijn verenigd in coöperaties om zo hun onderhandelingspositie te versterken, schaalvergroting te bereiken en investeringen in kwaliteitsverbetering mogelijk te maken. Daarnaast ondersteunen lokale Fairtrade teams boeren en werknemers op talloze onderwerpen zoals management, duurzaamheid en veilige arbeidsomstandigheden. Ook rollen ze allerlei impactprogramma’s uit op het gebied van klimaatverandering, gendergelijkheid, jongeren en kinderarbeid. Fairtrade’s strenge standaarden worden onafhankelijk gecontroleerd.

Meer informatie kun je vinden op suitableshop.nl en fairtradenederland.nl