Aangeboden door: flagshipamsterdam.com

Van een museum tot rondvaart: Uitjes in Amsterdam voor iedereen

Foto: pexels.com

Als je zin hebt om tijdens je vakantie onze mooie hoofdstad te bezoeken ben je niet de enige. Iedereen is het er namelijk over eens dat Amsterdam genoeg te bieden heeft voor mensen van alle leeftijden. Je kunt bijvoorbeeld lekker gaan winkelen, verschillende musea bezoeken of uitgaan. Tenslotte kun je ook kiezen voor een rondvaart door Amsterdam. Dat en meer lees je hier!

Winkelen in Amsterdam

Wist je dat Amsterdam verreweg de meeste winkels heeft van heel Nederland? Dat zijn er in totaal meer dan 5.000. Zo is het onmogelijk om niet te vinden naar waar je op zoek bent, of niks interessants tegen het lijf te lopen als je nergens naar op zoek bent. Zo kun je shoppen voor de perfecte outfit, originele cadeaus of lekker de toerist uithangen in je eigen land. Dat laatste kan in Amsterdam erg goed met al haar verschillende souvenirwinkeltjes. Mocht je op zoek zijn naar bijzondere items, dan kun je het beste eens kijken in de bekende 9 Straatjes van Amsterdam. Ook kun je slenteren langs de P.C. Hooftstraat waar je ongetwijfeld je ogen uitkijkt.

Kunst, cultuur en meer

Andere mensen kiezen er juist voor om op ontdekkingsreis te gaan en iets te leren als zij op pad gaan. Ook hiervoor ben je in Amsterdam aan het juiste adres. De stad heeft namelijk meer dan 50 verschillende musea. Hiervan zijn er natuurlijk een paar meer en minder bekend. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst of cultuur; Amsterdam heeft het allemaal! De musea die de meeste bezoekers trekken zijn natuurlijk het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. Ook als je met kinderen op pad wilt is Amsterdam bij uitstek geschikt. Zo kun je het NEMO Science Museum bezoeken en meer te weten komen over de beginselen van wetenschap en technologie.

Over het Rijksmuseum en rijksmusea

Het Rijksmuseum in Amsterdam trekt jaarlijks het meeste aantal bezoekers. In 2019 ging het hier om 2,7 miljoen mensen. Het Rijksmuseum is een erg geschikte plek om meer te leren over de Nederlandse kunst en geschiedenis. Dit is ook de plek waar het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn tentoongesteld wordt. Veel mensen weten niet dat Nederland in totaal 16 rijksmusea heeft. Een rijksmuseum is namelijk een plek waar de collectie eigendom is van het Nederlandse Rijk. Ook is het Rijk verantwoordelijk voor andere collecties die daar op dat moment aanwezig zijn. Een ander voorbeeld van een rijksmuseum is het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, waar archeologische vondsten uit de Oudheid worden tentoongesteld.

Het Van Gogh Museum

Het tweede meest bezochte museum in Amsterdam is het Van Gogh Museum die, zoals je al kan raden, volledig gewijd is aan het werk van Van Gogh. Zoals velen al weten, was Van Gogh onbekend tijdens zijn leven. Pas na zijn overlijden is zijn werk bekend geworden. De meeste van deze werken, waaronder meer dan 200 schilderijen zijn te bewonderen in dit museum. Daarnaast heeft het museum ook exposities van andere schilders.

Een rondvaart door Amsterdam

Als je nu meerdere dagen in Amsterdam wilt verblijven, of al dat slenteren niet zo ziet zitten is er gelukkig geen nood aan de man. Zo kun je nog beter en ongestoord genieten van onze hoofdstad met een rondvaart Amsterdam . Vooral als je op zoek bent naar een activiteit voor een grotere groep mensen zoals vrienden, collega’s of familie kan een rondvaart een goede optie zijn. Zo kom je meer over Amsterdam en zijn geschiedenis te weten met een schipper die veel weet over de verschillende gebouwen en panden rondom de grachten.

De grachten van Amsterdam

De Amsterdamse grachten werden vroeger voornamelijk gebruikt als een verdedigingswerk tegen invallers en voor het transport van goederen. Tegenwoordig worden ze nog dagelijks gebruikt voor een heel ander soort doeleinden. Toeristische rondvaartboten maken namelijk dankbaar gebruik van deze wateren. Hierdoor zijn er verschillende soorten rondvaarten en rondvaartboten die je in Amsterdam kunt boeken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een all-inclusive rondvaart, of zelfs een BBQ of borrelboot. Een van de voordelen van een rondvaart is dat je veel van Amsterdam ziet, zonder dat dit energie kost. Zo kun je de rest van de dag nog lekker genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft!

Nieuws

menu