Waarom een vakantie naar de Waddeneilanden een goed idee is

Pexels.com

Pexels.com Foto: TasfotoNL

Vanuit het noorden van het land sta je zo op een van de Waddeneilanden. Deze veelzijdige eilanden zijn al jaren een populaire bestemming voor toeristen vanuit het hele land. Ook onze ooster- en zuiderburen weten Texel, Vlieland en de andere eilanden goed te vinden.

Veel noorderlingen bezoeken de eilanden voor een dagje, maar wist je dat een vakantie naar de Wadden ook absoluut een goed idee is? Je vindt er alles wat je nodig hebt voor zowel een ontspannen als actieve vakantie. En zo’n vakantie boek je met gemak bij Wadly.nl . In dit artikel lees je er meer over.

Je vakantie begint al op de boot naar je bestemming

Een van de grootste voordelen van een tripje naar een van de Waddeneilanden is dat je vakantie al écht onderweg begint. Geen enkel eiland is verbonden aan het vasteland, wat betekent dat je de boot moet pakken om er te komen. Hoewel de vaartijden per eiland verschillen, ervaar je overal hetzelfde gevoel op de boot. Het deinen van het water, de wind door je haren en het uitzicht op de eilanden zorgen ervoor dat je meteen in de vakantiestemming bent.

Kies je voor een reguliere veerdienst dan kun je buiten op het dek genieten van de overtocht. Natuurlijk is er binnen ook gewoon genoeg ruimte. Bij sneldiensten is het meestal niet mogelijk om buiten te staan of te zitten tijdens de overtocht. Maar: zowel buiten als binnen is het optimaal genieten van het uitzicht. Wie weet spot je nog wel zeehonden of andere dieren onderweg.

Waddeneilanden staan bol van de diverse natuur

Ook op de eilanden is van alles te zien en te beleven. Het is een waar paradijs voor iedereen die graag in de natuur is. Ieder Waddeneiland ziet er anders uit en heeft iets unieks te bieden op het gebied van natuur. Op Texel vind je bijvoorbeeld talloze weilanden vol schapen, vergezichten en een weidse natuur. Je kunt er heerlijk fietsen; verspreid over het eiland vind je meerdere plekken waar je een fiets kunt huren. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen fiets mee te nemen.

Ga je naar een kleiner eiland zoals Vlieland of Schiermonnikoog dan zal het je verbazen hoe goed je er kunt wandelen. De bossen, duingebieden en dorpjes bieden voldoende wandelroutes. Natuurlijk hoort een strandwandeling ook bij je vakantie op de Waddeneilanden. Wat je ook doet; de natuur is altijd om de hoek. Laat natuur volgens onderzoek nou net een gunstig effect hebben op je gezondheid en je hebt de ideale combinatie te pakken.

Festivals bezoeken op de Waddeneilanden

Iets wat je misschien vooraf niet had gedacht, is dat er ook regelmatig een festival wordt georganiseerd op de Waddeneilanden. Op bijna elk eiland is er wel een festival te vinden dat inmiddels landelijke bekendheid heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van het jaarlijks terugkerend festijn Oerol ? Op dit festival staat een mengelmoes van muziek, cabaret en theater centraal. Ieder jaar bezoeken meer dan 50.000 mensen het Oerol Festival. Daar moet je dus echt eens geweest zijn!

Ook op andere eilanden is er jaarlijks iets feestelijks te beleven. Grote kans dat je wel eens van Into The Great Wide Open op Vlieland gehoord hebt. Ieder jaar vind je hier aan het einde van de zomer een uitgebreid festival met muziek, kunst en meer verspreid over het eiland. Ga je naar Ameland in de zomer? Dan is het MadNes Festival misschien iets voor jou. Hier vind je naast muziek ook van alles rondom kunst, surfen en skaten. Op Texel kun je terecht voor het grootste popfestival van het eiland: Sommeltjespop.

Veel activiteiten te doen tijdens vakantie op de Wadden

Tot slot moet je weten dat er het hele jaar door van alles te doen is op de Waddeneilanden, ook buiten de festivals om. Op ieder eiland vind je leuke excursies en activiteiten. Een boottocht of robbentocht mag bijvoorbeeld niet ontbreken tijdens een vakantie op de Wadden. Daarmee ga je op zoek naar vogels, zeehonden en andere dieren die rondom de Waddeneilanden leven. Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om wad te lopen? Vanaf Schiermonnikoog (of het vasteland naar de eilanden toe) kun je diverse tochten boeken.

Ook op de eilanden kun je leuke excursies boeken. Denk aan een tocht met paard en wagen, een wandeling onder begeleiding van een boswachter of aan kitesurfen of strandzeilen met een blokart. Voor golfliefhebbers zijn er golfbanen te vinden in de duinen en zoek je een echte uitdaging? Dan is een tandemsprong wellicht een idee. Kortom: er is voor ieder wat wils te beleven tijdens een vakantie op de Waddeneilanden via Wadly.nl.