Woning of appartement voor de verhuur verduurzamen? Mogelijk Vastgoedfinanciering legt uit

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Als vastgoedbelegger kan het verduurzamen van je woning of appartement voor de verhuur verschillende voordelen bieden. Verduurzaming kan jou als vastgoedbelegger veel voordelen opleveren, zoals kostenbesparing, hogere huurinkomsten, hogere waardestijging, subsidies en je zorgt dat je voldoet aan wet- en regelgeving.

Verduurzaming zorgt voor energiebesparing en kostenvermindering. Door je woning of appartement te verduurzamen, kun je het energieverbruik verminderen en daarmee ook de energiekosten. Door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen, isolatie of zuinigere apparatuur, kan je huurder veel besparen op de energierekening, waardoor de woning aantrekkelijker wordt en huurders mogelijk langer blijven.

Hogere huurinkomsten

Door je woning of appartement te verduurzamen, kun je ook de huurinkomsten verhogen. Met een energiezuinige woning of appartement kun je immers hogere huurprijzen vragen, omdat huurders minder geld kwijt zijn aan energiekosten. Ook kan een energielabel hoger uitvallen waardoor er soms zelfs wettelijk hogere huurprijzen gevraagd kunnen worden. Duurzaam vastgoed is vaak meer waard dan niet-duurzaam vastgoed, omdat het minder energie verbruikt en daardoor minder belastend is voor het milieu. Als je als vastgoedbelegger in een duurzame woning of appartement investeert, kan dit op de lange termijn resulteren in een hogere waardestijging van het pand.

Energielabel C verplicht

De overheid stimuleert de verduurzaming van vastgoed door middel van wetgeving en subsidies. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse subsidies beschikbaar voor de financiering van duurzame maatregelen. Daarnaast moeten woningen vanaf 2023 minimaal over een energielabel C beschikken, wat kan leiden tot hogere eisen van huurders en hogere waarde voor jouw pand.

Herfinancieren Als je vastgoed wilt verduurzamen voor de verhuur, is herfinanciering een goede optie. Vastgoed herfinancieren betekent dat je de overwaarde van een pand opnieuw investeert in je huidige beleggingspand om het bijvoorbeeld te verduurzamenAls je je pand wilt verduurzamen, is het natuurlijk wel zo prettig om snel te weten of herfinanciering mogelijk is. Daarvoor heeft Mogelijk de online rekentool, waarmee je online de maandlasten van uw vastgoedfinanciering kunt berekenen.

Verhuurhypotheek

Wat op dit moment voor vastgoedbeleggers sowieso aan de orde is, is de terughoudendheid van banken. Banken zijn vaak niet bereid je huidige hypotheek door te laten lopen wanneer je je woning verhuurt aan derden. De verhuur van een woning brengt andere risico’s met zich mee dan een woning voor eigen gebruik. Om deze woning aan te houden voor de verhuur, moet je deze hoogstwaarschijnlijk herfinancieren. De Verhuurhypotheek van Mogelijk Vastgoedfinancieringen kan uitkomst bieden. Deze hypotheek is bestemd voor vastgoedbeleggers, niet voor consumenten. Mogelijk (her)financiert woningen en appartementen voor de verhuur in heel Nederland: van grote stad tot klein dorp. De Verhuurhypotheek is aflossingsvrij tot 80% en de aflostermijn is 30 jaar. Bovendien kunje tot 10% van de initiële leensom per jaar boetevrij aflossen. Doe de quickscan en hoor binnen twee werkdagen wat haalbaar is.