Aangeboden door: brandfield.nl

Zo kies je de perfecte oorbellen

Foto: pexels.com

Het kiezen van het perfecte paar oorbellen kan een lastige taak lijken. Met al die verschillende soorten en designs is het logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hier lees je daarom meer over welke oorbellen passen bij welke gezichtsvorm en of je het beste voor zilver of goud kunt gaan!

Waarom mensen oorbellen dragen

Wij als mensen dragen al jarenlang oorbellen. Sterker nog zelfs, dit gaat zover terug tot millennia voordat onze jaartelling begon. Het dragen van oorbellen had vroeger verschillende redenen. Vroeger al werden zij gebruikt als versiering van het lichaam. Daarnaast waren ze in andere tijden en culturen een teken van slavernij of werden zij gebruikt als uitvaartverzekering. Tegenwoordig dragen de meeste mensen nog steeds oorbellen vanuit een schoonheidsideaal. Dat is dan ook niet vreemd, want het dragen van oorbellen heeft een groot voordeel.

Oorbellen en je gezichtsvorm

Wat alle oorbellen namelijk gemeen hebben, is dat ze meer aandacht vestigen op je gezicht. Dat is dan ook niet vreemd als je je bedenkt dat ze vlak naast je hoofd zitten. Een goed paar oorbellen zorgt er daarom ook voor dat je gezicht en aspecten daarvan zoals je ogen beter naar voren komen. Zoals we al eerder zeiden, zijn er twee belangrijke zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van het ideale paar. Het gaat hierbij om de kleur van het sieraad en de vorm van je gezicht. Oorbellen worden namelijk in allerlei formaten en designs gemaakt die elk hun voordelen bieden voor bepaalde gezichtsvormen. Over het algemeen kunnen we zes verschillende gezichtsvormen onderscheiden.

Het ronde gezicht

Sommige mensen hebben een rond gezicht. Kenmerkend aan deze gezichtsvorm is dat dit gezicht het breedst is ter hoogte van je jukbeenderen. Wat ook een belangrijk aspect is als het op de vorm van je gezicht aankomt is je kaaklijn. Bij een rond gezicht is deze logischerwijs rond. Hierbij zijn langere druppelvormige oorbellen of oorbellen die een schuin toelopende vorm hebben een aanrader. Over het algemeen geldt namelijk dat je nooit oorbellen in dezelfde vorm als je gezicht moet dragen omdat dit elkaar versterkt.

Een ovaal gezicht

Ook een ovaal gezicht heeft een ronde kaaklijn. Het verschil met de vorige gezichtsvorm zit hem hier in de breedte van je voorhoofd. Het voorhoofd hier is namelijk breder dan je kin, wat voor de ovale vorm zorgt. Juist doordat deze gezichtsvorm niet geheel rond, maar ook niet hoekig is, gaan de meeste oorbellen goed samen met deze vorm. Dit geldt voor zowel langere oorbellen, als ronde oorbellen en zelfs knopjes of oorstekers.

Hoekige gezichten

Naast ronde gezichtsvormen, zijn er ook vormen die wat hoekiger zijn. Hier kunnen we drie verschillende soorten in onderscheiden. Het gaat hierbij om het vierkante gezicht, het diamantvormige gezicht en het rechthoekige gezicht. Kenmerkend voor deze gezichtsvormen is dat de kaaklijn hoekig is. Als je op zoek bent naar oorbellen die deze hoekige vormen compenseren, is het erg aan te raden om te kiezen voor grotere ronde oorbellen. Ook kleinere oorbellen zoals oorknopjes zijn erg geschikt voor deze gezichtsvormen.

Een hartvormig gezicht

Naast twee ronde en drie hoekige gezichtsvormen, is er nog een gezichtsvorm die er tussenuit springt. Dat is het hartvormig gezicht. Bij deze gezichtsvorm geldt dat druppelvormige oorbellen de hoekige onderkant van het gezicht mooi contrasteren. Langere oorbellen worden bij deze gezichtsvorm afgeraden. Natuurlijk gaat het hier bij elke gezichtsvorm slechts over richtlijnen en heeft je eigen smaak natuurlijk voorrang. Draag dus vooral waar jij je prettig bij voelt!

Gaan voor goud of zilver

Over het algemeen worden de meeste oorbellen gemaakt van goud of zilver. Welke het beste bij jou past is natuurlijk allereerst een kwestie van smaak. Mocht je nog twijfelen over welke van de twee het beste bij jou past, kun je het beste rekening houden met je huidtint. Warmere tinten gaan over het algemeen namelijk goed samen met gouden oorbellen. Ook je haarkleur kan hierbij meespelen. Huids- en haarkleuren die wat koeler zijn, gaan over het algemeen goed samen met zilveren oorbellen.

De perfecte oorbellen

Mocht je dus nog niet zeker zijn over welke oorbellen het beste bij je passen kun je dus altijd rekening houden met je gezichtsvorm en de tint van je haar en huid. Als het op je gezichtsvorm aankomt, wordt over het algemeen aangeraden om oorbellen te kiezen in een contrasterende vorm van je gezicht. Hoekige oorbellen passen daarom goed bij een ronder gezicht. Ronde oorbellen gaan juist goed samen met een hoekig gezicht. Koelere haar- en huidtinten gaan goed samen met zilver en warmere tinten met goud. Tenslotte gaat je eigen smaak boven alles en is het ook erg aan te raden om oorbellen te dragen waar jij je goed bij voelt!

Nieuws

menu