Nieuwe dramaserie ‘Arcadia’ met Monic Hendrickx beschrijft een wereld vol strenge regels

Monic Hendrickx, hier met regisseur Tim Oliehoek: „Ik heb het geluk gehad dat ik niet al te veel obstakels ben tegengekomen in mijn leven.”

Monic Hendrickx, hier met regisseur Tim Oliehoek: „Ik heb het geluk gehad dat ik niet al te veel obstakels ben tegengekomen in mijn leven.” Foto Maarten de Bouw

In de Nederlands-Vlaamse fictieserie ‘Arcadia’ wordt het lot van de inwoners bepaald door hun persoonlijke burgerscore. Wanneer in de familie Hendriks is geknoeid met de cijfers heeft dat verstrekkende gevolgen voor iedereen uit dit samengestelde gezin, bijeengehouden door moeder Cato (Monic Hendrickx).

Monic Hendrickx (56) zou de achtdelige serie omschrijven als near fiction . „Het speelt zich af in een bedachte wereld, die wel herkenbaar is. Soms ben ik zelfs bang dat we hier naartoe gaan. In Arcadia mag je pas meedoen als je een bepaalde score behaalt, alleen dan krijg je genoeg te eten en voldoende geld. Zo niet, dan moet je naar buiten, naar gevaarlijk gebied dat eigenlijk gelijk staat aan een terdoodveroordeling.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's