Grasnapolsky, Kingsland, Hello Festival, Stadspark Live: volle popzalen en festivalweides lonken na een lange coronawinterslaap

Muzikaal Nederland ontwaakt uit een lange coronawinterslaap. Nu de coronamaatregelen grotendeels verdwijnen, lonken volle popzalen en festivalweides. We peilden bij enkele organisatoren wat popmuziekliefhebbers in het Noorden de komende tijd mogen verwachten.

Grasnapolsky was twee jaar geleden het laatste Nederlandse festival dat plaatsvond voordat het land op slot ging. Nu is het festival het eerste wat weer mag.

Grasnapolsky was twee jaar geleden het laatste Nederlandse festival dat plaatsvond voordat het land op slot ging. Nu is het festival het eerste wat weer mag. Foto: Huisman Media

De laatsten zullen de eersten zijn. Mariska Berrevoets slaakt een zucht van opluchting nu alles erop wijst dat haar festival Grasnapolsky op 12 en 13 maart de primeur zal hebben. Het is dan het eerste weekendfestival dat plaatsvindt, bijna exact twee jaar nadat in De Toekomst te Scheemda het laatste Nederlandse festival plaatsvond, een week voordat het land op slot ging. ,,Het volgende weegmoment is 15 maart dus dat gaat gewoon lukken.”

1G oplosbaar probleem

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's