‘Kunst is mijn natuur’: 85 kunstenaars exposeren in landkunstproject Park Meerstad

Park Meerstad. Foto: Eigen foto

Onder de noemer ‘Kunst is mijn natuur’ exposeren 85 kunstenaars vanaf vrijdag 18 september bijna 130 kunstwerken in Park Meerstad in Meerstad. Deze expositie vindt plaats ter ere van de opening van dit landkunstproject.

Park Meerstad is een 10 hectare groot landkunstproject naast Tersluis en Groenewei, de nieuwste wijken van Meerstad. Beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra tekenden voor het ontwerp van het park.

‘Kunst verweven in de natuur’

‘Door de intensieve samenwerking tussen kunstenaar en ontwerpers is een park ontstaan waarbij kunst verweven is in de natuur’, stelt Paula Lambeck in een persbericht. Zij is directeur van het CBK Groningen, dat het project in opdracht van Bureau Meerstad en de gemeente Groningen begeleidde.

Het resultaat is een groen en glooiend kunstwerk met een groot speelveld, bloemrijke groene heuvels, talrijke grassoorten en bomen, en een natuurlijke speelplaats met kabelbaan. Het bijbehorende strand krijgt vanaf 2021 een eigen horecapunt.

Kunst is mijn natuur

Dit park, dat bedoeld is om in te wandelen, fietsen, ontspannen en ontmoeten, vormt vanaf vrijdag 18 september het decor voor Kunst is mijn natuur . De oproep voor deze expositie werd aangejaagd door stadsdichter Renée Luth, dichter Myron Hamming, tekstschrijver Roelie Vuitton en celliste Judith Groen.

(Tekst leest door onder de foto)

Bijna 200 kunstenaars uit de regio meldden zich vervolgens aan. 85 van hen exposeren.

De expositie loopt tot zondag 27 september 2020.

Nieuws

Meest gelezen

menu