‘Uut de Hoogte’ krijgt een vervolgserie

GRONINGEN Het succesvolle theaterfeuilleton Uut de Hoogte krijgt volgend jaar een tweede reeks van zes afleveringen.

De serie wordt opnieuw gespeeld in het Der Aa-Theater in Groningen. Eind januari zijn de try-outs en zeven voorstellingen van aflevering 1. De volgende twee afleveringen volgen in februari/maart en april. Na de zomer, in september, wordt de serie voortgezet. Het zesde en laatste deel beleeft zijn laatste voorstelling twee dagen voor de kerst.

Bij de eerste reeks werd nog zes maanden aan een stuk gespeeld en gerepeteerd. Een forse inspanning. Regisseur Jack Nieborg: ,,We volgens nu het kalenderjaar in plaats van een seizoensplanning en gunnen de schrijvers en de productie zo wat meer tijd.’’

Die schrijvers, Jan Veldman en Frank den Hollander, zijn inmiddels begonnen aan de nieuwe verhaallijnen, die een gezin uit de Groningse volkswijk De Hoogte plaatst tegenover een welgestelde familie. Waar het heengaat staat nog niet vast. ,,Wel dat er ruimte komt voor nieuwe personages’’, kondigt Nieborg alvast aan. In november zijn de audities voor de nieuwe rollen.

De kaartverkoop begint 1 november ( www.uutdehoogte.nl) , waarbij de eerste twee weken zijn voorbehouden aan de verkoop van passe-partouts, geldig voor alle voorstellingen. Op de eerste reeks van Uut de Hoogte kwamen rond zesduizend bezoekers af.

Nieuws

Meest gelezen

menu