Schrijfster en actrice Nhung Dam verruilde Groningen voor Amsterdam en heeft een nieuwe roman: ’Ik ben mijn eigen vertrekpunt’ | Interview

Nhung Dam over haar nieuwe boek 'Definitie van liefde': ,,Ik heb nooit de ambitie gehad een autobiografie te schrijven, want ik wil kunst maken en dat doe ik met elementen die mij bezighouden.”

Nhung Dam over haar nieuwe boek 'Definitie van liefde': ,,Ik heb nooit de ambitie gehad een autobiografie te schrijven, want ik wil kunst maken en dat doe ik met elementen die mij bezighouden.” Foto: Erna Faust

Schrijfster én actrice. Voor Nhung Dam ging het niet om of of, maar om en en. Met het doel voor ogen om te schrijven én te acteren verliet ze Groningen voor Amsterdam. Missie volbracht, want de verschijning van haar nieuwste roman Definitie van liefde is een feit. ,,Iets in mij wil het maximale uit het leven halen.”

Nhung Dam schreef de roman Definitie van liefde vooral in de nachtelijke uren, want overdag leefde ze haar andere droom als actrice: in de televisieserie Dertigers , op het podium in haar solo 3 Miljoen voetstappen naar Sicilië , in het relatiedrama Liefdesles , dat ze samen met regisseur Koos Terpstra schreef, en in De Bananengeneratie van Theatergroep Oostpool.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's