Uitjes in Groningen en Drenthe: vijf tips

Glen Faria. FOTO ARCHIEF UITSERVICE

Maak kennis met Glen Faria, bezoek de voorstelling Momentum met Waldemar Torenstra, laat je inspireren tot het aanleggen van mooie borders of luister naar The Counterpoints of Trio Mandili.

Intriges, sabotage, vreemdgaan en een spindoctor

De Tamboer in Hoogeveen is donderdag het decor van intriges, sabotage, vreemdgaan en een spindoctor. Momentum duikt net als House of Cards in een machtsstrijd waarin veel vrouwen moeten strijden voor een plekje aan de top.

Partijleider Meinrad Hofmann is de machtigste man van het land, maar hij heeft één blunder teveel gemaakt. First Lady Ebba doet er alles aan om de carrière van haar man te redden. Terwijl de spindoctor probeert om het imago in stand te houden, raken Ebba en Meinrad steeds verder verwikkeld in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen. Terwijl Meinrad steeds dieper valt, neemt zijn vrouw een rigoreuze beslissing. Met Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren.

Hoogeveen - De Tamboer, do 20.15 uur, 27,50 euro

Laat je inspireren door Alie Stoffers

Bijna elke tuinier wil in elk geval één mooie border, maar hoe pak je dit aan? Met een aantal praktische tips is het jaar na jaar verplanten misschien iets te verminderen….Aan de hand van veel beeldmateriaal laat Alie Stoffers bij Groei & Bloei een aantal zaken de revue passeren.

Denk hierbij aan: Tuinieren op kleur, hoe doe je dat? Wil je bloei het jaar door of kies je voor een piek periode met een echt wauw-effect? Wat is een goede duo-beplanting? Hoe passen we zomer- en voorjaarsbollen toe? Alie Stoffers had jaren lang een van de mooiste tuinen van Groningen met de Tuinerie in Kolham waar velen hebben genoten van de verschillende tuinkamers en later van de uitbreiding en verkoopruimte met mooie planten. Inmiddels heeft zij op haar nieuwe stek in Zuidlaren al weer een mooi paradijs gecreëerd waarin ze haar nieuwe inzichten vorm heeft gegeven.

Sappemeer - Zalencentrum Brandpunt, di 19.30 uur, 3 euro, leden van Groei & Bloei gratis

Maak kennis met Glen Faria

Glen Faria raakt in 2018 in één klap bekend bij het grote publiek wanneer Davina Michelle tijdens het tv-programma De Beste Zangers van Nederland het nummer Duurt Te Lang zingt, dat vervolgens uitgroeit tot een monsterhit. Het inspireert Faria tot het maken van nieuw, zelf uit te brengen materiaal, met de single Hoe Weet Je Dat als eerste resultaat.

Hoogste tijd voor een eigen theaterprogramma vol muziek en verhalen. Woensdag kun je eindelijk echt kennismaken met deze veelzijdige zanger, rapper en songwriter. Wie weet ken je Faria al als medeoprichter van theatergroep Likeminds of als lid van de voormalige rapformatie Flinke Namen. Maar ken je hem wel écht? Klopt het wat men over hem denkt? Hoe zit het met zijn alter ego MC Fit? Of met MC Maniac? En is Faria echt zo chill? Na woensdagavond weet je precies hoe het zit.

Groningen - SPOT/De Oosterpoort, wo 20.30 uur, 21 euro

Benefietconcert met liederen over vrede

Trio Mandili, afkomstig uit Georgië, treedt voor het eerst op in Nederland en bezoekt donderdag d’Rentmeester in Valthermond. Het drietal zingt liederen over vrede en de dames begeleiden zichzelf op de chonguri, een driesnarig instrument lijkend op de Russische balalaika.

Ze brengen hun teksten door nieuwe muziek te combineren met hun liefde voor de Georgische polyfone traditie in dialect. De teksten van Trio Mandili benadrukken vrede. Helaas noodzakelijk, want Georgië weet maar al te goed wat oorlog met Rusland inhoudt. De Russische aanval op Oekraïne greep de groep zodanig aan, dat ze regelmatig benefietconcerten geeft, waarvan de opbrengst volledig naar behoeftige oorlogsslachtoffers uit Oekraïne gaat. Zo ook dit concert in d’Rentmeester. De naam van het trio verwijst naar hun thuisland Georgië: Mandili is een Georgische sjaal die door vrouwen wordt gedragen.

Valthermond - d’Rentmeester, do 20 uur, 20 euro

The Counterpoints neemt je mee op ‘Grand Tour’ | advertentie

In deze donkere maand voor kerst komt oude muziekensemble The Counterpoints naar Groningen voor drie bijzondere concerten in de kerken van Eenum, Obergum en Noordlaren. De intieme sfeer van deze kerkjes past perfect bij hun bezetting met blokfluit, viool, cello, klavecimbel en luit.

In hun programma Il Musicista Itinerante neemt het ensemble je mee op ‘Grand Tour’ met muzikanten uit de achttiende eeuw, die reisden tussen de Britse eilanden en Italië. Zij lieten zich in hun composities beïnvloeden door alle nieuwe geluiden die ze onderweg tegenkwamen. Dit leverde spectaculaire, virtuoze stukken op, die sterk zijn beïnvloed door Engelse en Schotse volksmuziek. Er worden werken gebracht van onder anderen Corelli, Händel, Purcell en onbekende componisten als Oswald en Geminiani. Op vrijdag 25 november brengt The Counterpoints dit programma in de kerk van Eenum, op zaterdag 26 november in de kerk van Obergum (Winsum) en de reeks wordt afgesloten met een concert in de kerk van Noordlaren op zondag 27 november. De aanvang is om 20.00 uur, op zondag 27 november om 15.00 uur.

Eenum - Andreaskerk, vr 20 uur, 17,50 euro (t/m 12 jaar 10 euro)

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu