29ste Schrijversfestival start in Vledder

29e Schrijversfestival van start in Steenwijk ANP

Nog voor de Boekenweek start traditiegetrouw het Schrijversfestival Steenwijk en omstreken, een van de oudste literaire festivals van ons land.

De 29ste editie van het festival begint donderdag als Jan Brokken naar Vledder komt om te vertellen over zijn jongste boek De kozakkentuin .

Vanaf volgende week maandag komt het festival goed op gang met een groot aantal activiteiten, voorstellingen en optredens van schrijvers.

Op het programma staat onder andere de komst van Maarten van Rossem (8/3 Steenwijk), Rosita Steenbeek (12/3 Blokzijl), Esther Gerritsen (14/3 Meppel), Annejet van der Zijl (Steenwijk 17/3), P.F. Thomése (22/3 De Bult), Pauline Broekema (24/3 Steenwijk) en Hugo Borst & Martin Simek (31/3 Steenwijk).

Nadat vorig jaar een taalproject met Vlaanderen werd gehouden, gaat dit jaar speciale aandacht uit naar Suriname. Daartoe zijn Aron Elstak (10/3 Steenwijk) en Karin Amatmoekrim (19/3, Kallenkote) uitgenodigd en wordt 15/3 de film Hoe duur was de suiker naar het gelijknamige boek van Cynthia McLeod in Steenwijk vertoond.

Voor het complete programma zie www.schrijversfestival.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu