Acteur Helmert Woudenberg geridderd. De man die in de huid van Mansholt kroop zit al vijftig jaar in het vak

Acteur Helmert Woudenberg is zaterdagavond in het zonnetje gezet door ‘zijn’ toneelgroep Jan Vos. In Haastrecht ontving hij uit handen van burgemeester Roel Cazemier een lintje voor zijn verdienste als theatermaker.

Woudenberg (links) in de voorstelling GAS van Toneelgroep Jan Vos

Woudenberg (links) in de voorstelling GAS van Toneelgroep Jan Vos Foto: Paul Hoes

Na de voorstelling Mansholt werd Woudenberg verrast met de versierselen. De acteur werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In de voorstelling kruipt hij andermaal in de huid van Sicco Mansholt, een van de bekendste politici uit Noord-Nederland ooit. De man die in de huid van Mansholt kroop zit al vijftig jaar in het vak.

Hotel Boelens

Woudenberg speelde in zijn carrière meerdere ‘noordelijke’ rollen. Zo was hij eigenaar Andries Boelens van hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer in de voorstelling GAS over de gaswinning. Met de hoofdrol in Koning van het Grasland was hij vaak te zien op een boerderij in Wapserveen.

Woudenberg is geboren in Duitsland. Bij het grote publiek raakte hij bekend door markante rollen in de film Blue movie uit 1971 en in televisieserie Flikken Maastricht.

Binnenkort in Eelde

Woudenberg keert als Mansholt binnenkort terug naar de Drents-Groningse grens. De eerste twee weken van augustus wordt Mansholt in de theatertent op het erf van biologisch vleesbedrijf ’t Hoogeveld in Eelde ten tonele gebracht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu