Afgestudeerde studenten Minerva presenteren hun werk in voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda

Future,: Afgestudeerde studenten Minerva presenteren hun werk in voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Foto: Hanzehogeschool Groningen.

Academie Minerva toont van zaterdag 25 tot en met donderdag 30 juni het werk van 130 afgestudeerde bachelorstudenten in voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda.

Ook het werk van 23 masterstudenten van het Frank Mohr Institute is in de fabriek te zien.

Met de tentoonstelling Future, (met een komma, omdat het voor studenten nu pas begint), sluiten de masters Painting, MADtech en de eerste afstudeerders van het studieprogramma interRelational Art Practices (iRAP) hun tweejarige onderzoek af door hun eindexamenwerken te presenteren aan publiek.

Verbinding met de regio

Met Future, verlaat de academie voor het eerst de stad en zoekt ze verbinding met de regio, meldt de Hanzehogeschool. ‘In rijksmonument en voormalig strokartonfabriek De Toekomst – niet geheel toevallig ook de naam van de tentoonstelling – tonen studenten een grote diversiteit aan werken in een levendige en indrukwekkende setting.’

Studenten zijn aan de slag gegaan om de verhalen, bewoners en ondernemers van Scheemda te leren kennen. ‘De uitkomsten variëren van workshops voor basisschoolkinderen van obs Futura, tot een podcast met verhalen van de inwoners van Scheemda.

Activiteiten

Tijdens de tentoonstelling vinden er in en rond de fabriek verschillende activiteiten plaats. Naast de publieke opening op 25 juni door Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, zijn er prijsuitreikingen, foodtrucks, performances en live optredens van onder andere studenten van Minerva Academie voor Popcultuur. Ook is er een Reading Day, een dag gericht op de scripties, een Movie Night en Performance Day. Het volledige programma staat op de website van de academie.

De tentoonstelling is goed te bereiken met de auto en de trein. Elke 10 minuten rijdt er een gratis pendelbus tussen station Scheemda en fabriek De Toekomst.

Nieuws

Meest gelezen

menu