Ain't No Sunshine-soulzanger Bill Withers (81) overleden

Withers in 2006. Foto: AP

Bill Withers is op 81-jarige leeftijd overleden. Dit heeft zijn familie laten weten. De Amerikaanse soulzanger werd bekend met nummers als Lean On Me en Ain’t No Sunshine.

Volgens zijn familie had Withers hartproblemen. In een verklaring laten zij weten diep bedroefd te zijn om het verlies van hun lieve en toegewijde echtgenoot en vader. ,,Een man die op zichzelf was maar vanuit zijn hart poëzie en muziek schreef die de wereld verbindt”, schrijven ze.

De nabestaanden van Withers hopen dat zijn muziek tijdens de coronacrisis mensen helpt. ,,We hopen dat zijn muziek in deze moeilijke tijd steun en vermaak kan bieden.”

De zanger laat zijn vrouw Marcia Johnson en hun twee kinderen Todd en Kori achter.

Lean on Me

Withers - geboren in West Virginia - brak in de jaren 70 door en scoorde grote hits als Lean on Me, Ain’t No Sunshine, Use Me, Just the Two of Us en Lovely Day. De artiest bracht acht studioalbums uit en heeft drie Grammy Awards op zijn naam staan. Na een muzikale carrière van vijftien jaar vond Withers het genoeg. Hoewel er in de jaren die volgden nog meerdere compilaties verschenen, maakte hij geen nieuwe nummers meer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu