Alles wat je moet weten over Star Wars The Last Jedi

Het bioscoopsucces van het jaar draait vanaf woensdagochtend: Star Wars The Last Jedi. Althans, dat zijn de verwachtingen. In 2012 kocht Disney de rechten op de filmserie en dat zullen we weten. Er staan nog minimaal zes films op de planning de komende jaren. Vandaag is de publiekspremiere van The Last Jedi.

Voor wie de film nog wil gaan kijken zonder voorkennis: dit artikel is vrij van spoilers, tenzij je de trailers gaat kijken.

Wat is Star Wars?

Star Wars is een fantasy filmserie van inmiddels zeven flims. In 2012 kocht Disney de rechten op de films van bedenker George Lucas. De reden waarom Lucas besloot om Star Wars te verkopen blijft een beetje duister. Uiteraard betaalde Disney vorstelijk voor de rechten maar het kan ook dat Lucas zijn ‘kindje’ veilig wilde stellen en dat Disney hem een goed voorstel deed om de serie voort te zetten.

Onder leiding van Disney werd een nieuw plan gemaakt met niet minder dan twee verschillende drieluiken (trilogie) en een set van drie losse films. Inmiddels zijn daarvan drie films uit: The Force Awakens (2015) , Rogue One (2016) en The Last Jedi (2017) . The Last Jedi is de achtste film in de serie en belooft weer een wereldwijd succes te worden. The Last Jedi is het middelste deel uit het derde drieluik en wordt dus nog gevolgd door Star Wars 'IX' die op dit moment nog geen titel heeft.

Voor fans is er dus nog genoeg om je op te verheugen. En lang hoef je ook niet te wachten want de film Solo komt, als alles goed gaat, eind mei al naar de bioscoop.

Wat gaat er vandaag gebeuren?

De nieuwste Star Wars-film The Last Jedi gaat woensdag in een paar landen in première. Er zijn ook maar een paar landen waar The Last Jedi vandaag al te zien is, waaronder in Nederland, Zweden en Noorwegen. Het publiek in de Verenigde Staten moet bijvoorbeeld tot vrijdag wachten tot ze, in lange lange rijen, naar de bios kunnen om het nieuwe deel te bekijken.

 

Waar gaat The Last Jedi over? (geen spoilers)

Na het opblazen van Star Killer Base is The New Order op zoek naar Luke Skywalker. De oude Jedi Master is in ballingschap gegaan nadat Kylo Ren, zoon van Han Solo en Leia Organa, samen met de Knights of Ren zijn academi verwoestte inclusief alle leerlingen.

Rey heeft Luke gevonden op een afgelegen planeet en heeft Luke zijn oude lichtzwaard teruggegeven, in de hoop dat…

En verder weten we het eigenlijk niet. De productie van de nieuwe film is in nevelen gehuld en er gaan geruchten dat regisseur Rian Johnson bewust kijkers op het verkeerde been zet in de trailers .

Waar kan ik The Last Jedi gaan zien?

Overal. Alleen al in de stad Groningen zijn er vandaag al negentien voorstellingen. Vanaf 10 uur kun je los, want dan beginnen de eerste voorstellingen tegelijkertijd in Kinepolis en Pathé. In Hoogeveen draait de film morgen vier keer en in Emmen zes keer. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je er niet meer bij past. En als je echt wat speciaals zoekt, dan kun je ook nog naar Amsterdam en Rotterdam voor een echter dan echt bioscoopeffect.

 

Is er ook op DvhN.nl Star Wars-gekte?

We hebben een reportage vanuit restaurant ‘t Koetshuys in Groningen . De koks draaien een speciale Star Wars-dag inclusief kostuums zodat ze ook nog bij een van de eerste voorstellingen van de film kunnen zijn. Tegen de avond hebben we een video reportage vanuit het restaurant.

Nieuws

Meest gelezen

menu