Amsterdamse Annna stond vrijdag nog op Eurosonic Noorderslag en mikt nu namens Letland op het Songfestival

Annna. Beeld: YouTube LTV Supernova

De Lets-Nederlandse zangeres en producer Annna uit Amsterdam, die vrijdag nog optrad tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen, wil voor Letland meedoen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Ze staat op 8 februari in de Letse voorronde die live op televisie wordt uitgezonden.

Annna, die eigenlijk Anna Madara Pērkone heet, doet mee met haar nummer Polyester en wordt beoordeeld door vakjury en publiek. Ook Nederlandse fans van Annna zouden mee kunnen stemmen. Met het lied wil zij wijzen op de impact die de kledingindustrie op het milieu heeft. De zangeres draagt zelf op het podium alleen maar duurzame kleding.

De carrière van Annna kwam van de grond in augustus 2019, toen haar nummer The One That Got Away op de eerste plaats in de Letse hitlijsten kwam te staan. In diezelfde maand stond zij in het voorprogramma van de Amerikaanse zangeres LP voor meer dan 8000 man publiek. In oktober won Annna de Amsterdam Dance Event's (ADE) Demolition met haar tweede release Stardom/Hater.

Eurosonic Noorderslag

Annna trad vrijdag nog op tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Polyester is het derde nummer op een EP die Annna in mei gaat lanceren. Het thema van alle nummers is 'sustainability’, oftewel duurzaamheid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
esns
menu