Anton Heyboer-expositie in Museum Nienoord wordt wegens succes verlengd. Met andere foto's (later werk) uit de Twin Collectie

Petra Heyboer en Geert Pruiksma van Museum Nienoord. Foto: Eigen foto

De expositie ‘Exist in me, het vroege werk van Anton Heyboer’ in Museum Nienoord in Leek is zo’n succes dat ze wordt verlengd. Dit gebeurt na het tweedaagse (10 en 11 oktober) evenement Kunst op Nienoord.

Het museum toont in Exist in me, het vroege werk van Anton Heyboer ruim zeventig vroege werken van Anton Heyboer (1924-2005), stuk voor stuk afkomstig uit de Twin Collectie. Deze collectie van Trees en Willy van Kleef geldt als een van de belangrijkste particuliere Heyboer-verzamelingen ter wereld.

Later werk Heyboer

De huidige expositie loopt tot en met 4 oktober. Vervolgens wordt de expositiehal ontruimd om plaats te maken voor Kunst op Nienoord . Daarna geven de Zeister tweelingzussen Van Kleef later werk, uit de periode dat Heyboer bekend werd bij het grote publiek, in bruikleen aan Museum Nienoord.

Nico Koster

Behalve werken van Heyboer worden in Exist in me, het vroege werk van Anton Heyboer handschriften en originele foto’s van Heyboer-fotograaf Nico Koster getoond. Hij heeft eveneens aangekondigd naar Nienoord terug te keren, met veel meer foto’s uit die jaren.

De (verlengde) expositie wordt 1 november geopend door burgemeester Ard van der Tuuk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu