Art of Wonder van Garage TDI in hartje Assen bewijst zich niet voor het eerst als een festival waar het hele land jaloers op mag zijn

Wat een feestje is het toch, dat jeugdtheaterfestival Art of Wonder van Garage TDI in Assen. Zo mooi om te zien hoe vrijwel elke act, voorstelling of randactiviteit het publiek in het afgelopen weekeinde op wist te slurpen. En het waren echt niet alleen de kinderen (vanaf 2) die genoten in en rond de Gouverneurstuin.

Er liepen ook neushoorns en, zoals hier, giraffes door de Gouverneurstuin

Er liepen ook neushoorns en, zoals hier, giraffes door de Gouverneurstuin Foto: Corné Sparidaens

Want goeie jeugdproducties zijn voor ouderen - nog los van ouders die hun kind zien genieten - net zo aantrekkelijk. Een absolute topper was de voorstelling Chef Kanin laat zich niet kisten van Annelies Appelhof in Zuidhaege. Ze speelt een rechercheur die samen met het jonge publiek de verdwijning van de beroemde schrijfster van de (fictieve) Chef Kanin -reeks wil oplossen. De kinderen komen met prachtige complottheorieën: haar jaloerse zus kan hebben gedaan, of de muzikant die zich in de steek gelaten voelt omdat de schrijfster, met wie hij werkt, ermee wil stoppen.

‘Ze spannen zelfs samen’

Nieuws

menu