Band moet weduwe Xandra Brood betalen voor naam

FOTO DVHN

Xandra Brood heeft gewonnen. De weduwe van rock-’n-rolllegende Herman Brood dwong dinsdag bij de rechter in Amsterdam af dat de band voortaan betaalt voor het gebruik van de naam Wild Romance.

Na afloop toonde ze zich opgelucht, Xandra Brood, tussen familie en vrienden. Natuurlijk vindt ze het leuk dat oud-bandleden als Dany Lademacher, David Hollestelle en Rudy Englebert nog steeds optreden en muziek van Herman Brood spelen.

Alleen dat ze daarbij zonder toestemming en zonder een cent te betalen de naam Dany Lademacher’s Wild Romance gebruiken, pikte Xandra niet.

Als weduwe van Neerlands beroemdste rock-’n-roller heeft zij het recht te bepalen wie de naam Wild Romance gebruikt, plus het bijbehorende logo, ontworpen door Herman zelf.

Ruzie

Want laten we eerlijk wezen, vindt Sandra, de band is toch alleen maar beroemd geworden omdat het ooit Herman Brood & His Wild Romance was, van die enorme hits als Saturday Night en Never Be Clever.

Tegen de oude bandleden heeft Xandra niks.

Maar toen de Amsterdamse vastgoedondernemer Jan ’t Hoen (tevens drummer van de band) het steeds groter aanpakte met Dany Lademacher’s Wild Romance, wilde Xandra geld zien.

Wat volgde was een ruzie van enkele jaren en een rechtszaak waarbij zelfs de tekenkwaliteiten van Herman werden besmeurd: niet hij zou het ‘pietepeuterige’ logo van Wild Romance hebben ontworpen, maar manager Koos van Dijk, zei de advocaat van Jan ’t Hoen. ,,Herman was van de grote strepen, die kon geen fijn logo ontwerpen." Xandra viel haast van haar stoel.

De rechter stuurde beide partijen na urenlang moddergooien de gang op: kom er samen maar uit. Dat lukte.

Rechten

Vijf jaar lang mag Jan ’t Hoen de bandnaam Dany Lademacher’s Wild Romance gebruiken, tegen een niet bekendgemaakt bedrag. Opluchting voor Xandra: ,,Leuk voor de jongens en ik behoud mijn rechten."

Nieuws

menu