Bassist Jack Eekhof - onder meer van Jan Rots band The Streetbeats - op 67-jarige leeftijd overleden

Jack Eekhof (links) op de hoes van de titelloze 12" Streetbeats uit 1979. Naast hem drummer Hansje van Mourik, Jan Rot en gitarist Aad de Clercq. De hoesfoto is gemaakt door Anton Corbijn.

De uit Groningen afkomstige muzikant/kunstenaar Jack Eekhof is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Hij was 67 jaar.

Eekhofs verscheiden is bekend gemaakt door zanger/liedjesschrijver Bert Hadders op Facebook. Hadders speelde samen met Eekhof in de band Detour.

De bassist maakte eind jaren '70 ten tijde van het zogeheten Groninger Springtij deel uit van The Streetbeats, de band rond zanger Jan Rot. Met Streetbeats maakt hij de platen Streetbeats en Boys + Girls.  Jan Rot schrok van het droeve nieuws van Eekhofs overlijden.

Eerder maakte hij deel uit van de Groninger band Progenitive. Ook speelde hij onder meer in Sensitive Men, Kolonel Knigge band en Lanski.

De gezondheid van Eekhof was broos. ,,Hij kwakkelde al jaren met zijn gezondheid maar in zijn hoogtijdagen was hij een fantastische bassist, zanger, kunstenaar en componist. Ik was trots dat hij met mij in Detour wilde spelen. Gisteravond bezocht ik hem. Een paar uur later klonk het slotakkoord. Goeie reis, jongen.", schrijft Hadders op Facebook.

Bekijk hier een fragment van het optreden van The Streetbeats op het festival New Pop in Rotterdam in 1979.

Nieuws

Meest gelezen

menu