Bert Visscher speelt Johan Willem Ripperda in nieuwe voorstelling. Een man uit Groningen die zo goed kon liegen dat hij bijna koning werd

Bert Visscher speelt deze zomer de rol van Johan Willem Ripperda in de nieuwe voorstelling Ripperda van Zummerbühne. Het is, na het succesvolle Hollands Hoop, de tweede grote productie van het muziektheatergezelschap.

Met Zummerbühne willen artistiek leider Reinout Douma (Noordpool Orkest) en zakelijk leider Emil Klok vijf jaar lang grootschalig muziektheater neerzetten in Groningse weilanden, elk jaar op een andere plek. In 2021 werd het plan voor het reizende locatietheater beloond met drie miljoen euro uit de Toukomst-pot. Hollands Hoop in Overschild was de eerste, Ripperda wordt de tweede.

Met Zummerbühne willen artistiek leider Reinout Douma (Noordpool Orkest) en zakelijk leider Emil Klok vijf jaar lang grootschalig muziektheater neerzetten in Groningse weilanden, elk jaar op een andere plek. In 2021 werd het plan voor het reizende locatietheater beloond met drie miljoen euro uit de Toukomst-pot. Hollands Hoop in Overschild was de eerste, Ripperda wordt de tweede. Foto: Nienke Maat via Zummerbühne

Rond de wierde van Maarhuizen, net boven Winsum, banjert een bont gezelschap door het drassige gras. Het groepje mannen en vrouwen in nette jassen bestaat onder meer uit cabaretier Bert Visscher, Reinout Douma en Emil Klok van muziektheatergezelschap Zummerbühne en Gijs van Rhijn van de naastgelegen boerderij Enne Jans Heerd.