Beste columns Bekende Groninger Piet van Dijken gebundeld in 'Piet’s Big City'

Omslag van 'Piet's Big City'.

Bij uitgeverij Koninklijke Van Gorcum verschijnt volgende week het boek ‘Piet’s Big City’. In dit boek zijn de beste columns van Piet van Dijken, wereldberoemd in Groningen, gebundeld.

Oud-diskjockey Piet van Dijken is vooral bekend van het programma Herestraat Helemaal, waarin hij met een bekende Nederlander of Groninger door de Herestraat liep voor een pittig, ontroerend of gezellig gesprek. Verder maakt hij in ruim vijftien jaar 3600 bijdragen van De Straat voor RTV Noord .

Ook schrijft van Dijken al meer dan 25 jaar columns voor verschillende Groningse media. Hierin komt zowel het dagelijks leven als wat hem opvalt in zijn Big City , Groningen, voorbij.

Hell of a job om tot een selectie te komen

‘Om tot een definitieve selectie te komen was haast niet te doen’, stelt Van Dijken in een persbericht. Om te verwijzen naar een van zijn - in het boek opgenomen - columns. Daarin noemt hij het ‘a hell of a job’ om te bepalen welke column wel en welke niet goed genoeg was voor het boek.

‘Komt nog bij dat de helft gedigitaliseerd is en de rest in een verfomfaaide bananendoos in het schuurtje lag. Ik heb daarom mijn uiterste best gedaan om tot een specifieke scheiding van JA en NEE te komen, maar er zijn me vast wel een paar door de vingers geglipt.’

Piet’s Big City verschijnt donderdag 29 oktober bij Koninklijke Van Gorcum. ISBN: 9789023257448.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu