Binnenstad krijgt bloemen uitgedeeld door de Groningse cultuursector (Actie Bloem), het Groninger Museum geeft graffiti-workshops als statement (Actie Blühm)

Rond veertig Groningse cultuurdragers, artiesten en vertegenwoordigers van zalen en instellingen, verzamelden zich woensdagmorgen op het plein voor de Stadsschouwburg van Groningen, waar een bloemenzee voor ze klaar lag. Om de binnenstad ermee te overspoelen.

Theatermaker en -docent Afra Rijkhoff (links) en Forum-productieleider Anouk van Ochten (rechts) staan klaar bij de Stadsschouwburg om op pad te gaan.

Theatermaker en -docent Afra Rijkhoff (links) en Forum-productieleider Anouk van Ochten (rechts) staan klaar bij de Stadsschouwburg om op pad te gaan. Foto: Nienke Maat

Met deze Actie Bloem wilden de deelnemers op een positieve manier aandacht vragen voor de nog steeds gesloten cultuursector: voor alle zzp’ers die door de maatregelen brodeloos dreigen te raken, de artiesten die hun publiek missen en andersom. Maar ook voor de horeca-ondernemers die het water tot aan de lippen staat. De bloemen waren daarnaast bedoeld om de middenstanders in de stad juist te feliciteren met de heropening van hun winkels.


Voor m eer dan cultuur alleen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's