‘The Takeover’: Nieuwe bloedstollende Nederlandse actiethriller met Holly Brood en Géza Weisz

Holly Brood doet als Mel Bandison in de film ‘The Takeover’ denken aan de vrouwelijke actieheldin uit de boeken van Stieg Larsson. Net als Lisbeth Salander is ze een computerhacker op kistjes die haar mannetje staat als iedereen zich tegen haar heeft gekeerd.

Mel Bandison (Holly Brood) krijgt een internationaal misdaadsyndicaat achter zich aan, maar krijgt hulp van haar blind date Thomas (Géza Weisz).

Mel Bandison (Holly Brood) krijgt een internationaal misdaadsyndicaat achter zich aan, maar krijgt hulp van haar blind date Thomas (Géza Weisz). foto Mark de Blok

Het lijkt wel of de hele wereld achter Mel aanzit, nadat ze de verkeerde heeft gehackt in deze young adult-film . In de storm die volgt ontpopt haar mislukte blind date Thomas Deen (een geestige rol van Géza Weisz) zich als een rots in de branding. Al lijken de voortekenen daarop bij de eerste ontmoeting niet gunstig. Bij het afspraakje is de onhandige Thomas helemaal niet de prins op het witte paard of ster in de keuken, zoals hij zich heeft voorgedaan. Hij smakt en stuurt tot overmaat van ramp een Tikkie voor de helft van het afhaaleten. Dé dooddoener voor elk prille romance, maar wel een komisch element in de film.

Veel lol