Bluesrockband Catfish uit Engeland komt naar VanSlag in Borger. Vader en zoon Long spelen met hun groep vette powerhouse blues

Matt Long. Foto: Laurence Harvey

Bluesrock klinkt zaterdag 30 oktober in het kerkje van Borger, als de Engelse formatie Catfish een optreden geeft bij cultuurpodium VanSlag.

De groep - met gitarist Matthew Long als eye catcher - won in 2018 in eigen land een award voor Blues Act of the Year . Het meest recente album Broken Man verscheen in 2017 en tijdens de Britse Blues Awards van dat jaar werd Catfish verkozen tot Band Of The Year .

De groep stond twee jaar geleden op het podium van de Oosterpoort in Groningen tijdens de 29e Rhythm & Blues Night.

Long speelde eerder bij Buddy Whittington, Aynsley Lister en Chantel McGregor. Met de soulvolle stem van zijn vader Paul Long heeft de groep ook een markante zanger in huis.

Met het nieuwe album Burning Bridges wil de groep de rest van Europa veroveren. Dat gaat gepaard met een uitgebreide tournee, waarbij de band deze maand vier keer in Nederland optreedt, waaronder 30 oktober in Borger.

Het optreden start om 20.30 uur. Meer informatie staat op de website van VanSlag .

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu