De 81 kaarsjes van Bob Dylan, de plannen en verwachtingen van de directeur van Oerol, en is de plattelandsroman bezig aan een opmars? Luister hier naar cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

Presentatoren Kirsten van Santen en Jacob Haagsma gidsen je door het culturele aanbod.

In deze aflevering staan we stil bij de 81e verjaardag van Bob Dylan en het steunpakket voor cultuur, dat – hoezee – vooral bestemd is voor makers en de hardwerkende mensen achter de schermen.

En is de plattelandsroman bezig aan een opmars? Je zou het haast denken als je kijkt naar de nieuwe romans van Nina Polak en Haro Kraak. Het Noordelijke landschap speelt in beide een essentiële rol.

Met studiogast Siart Smit, algemeen directeur van Oerol, kijken we vooruit op het tiendaagse cultuurfestival dat 10 juni weer van start gaat op Terschelling. Wat kunnen we verwachten en hoe slaagt het festival erin om inclusief te zijn?

Ook bespreken we het nieuwe Oranjewoud Festival voor klassieke muziek, leest Asing Walthaus zijn column over de Afsluitdijk voor en delen presentatoren Kirsten van Santen en Jacob Haagsma hun cultuurtips voor de komende dagen.

Luister Hooggeëerd Publiek hierboven , op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp

Nieuws

menu