Briljante maar vergeten pionier Johan van Veen krijgt in de Eemshaven een tweede leven in de muziektheatervoorstelling HAIM

De wind waait straf over de Eemshaven. Daar, tussen de zijtakken Juliana- en Emmahaven, schuin tegenover Wagenborg Stevedoring en vlakbij een kolossale windmolen, staat een opmerkelijke carré van gestapelde containers. Ze bevatten geen lading, staan niet klaar voor vervoer, maar vormen samen een tijdelijk theater.

De cast van HAIM: engelen Roger Goudsmit en Janneke Jager en Max Sietsema als Eemshavenpionier en Deltawerken-bedenker Johan van Veen.

De cast van HAIM: engelen Roger Goudsmit en Janneke Jager en Max Sietsema als Eemshavenpionier en Deltawerken-bedenker Johan van Veen. Foto: Jan Zeeman

Ruig, industrieel. Vormgever Harm Naayer hoefde geen seconde na te denken toen Theo de Groot hem benaderde voor een speel- en publiekslocatie op deze plek. ,,Ik wist ‘t direct. Ik heb vaker met containers gewerkt.” Ze fungeren ook als windschermen voor de spelers en het publiek op de tribune.

De tiende van Peerd Theater, dus dat mocht groot worden

Nieuws

menu