CBK Groningen slaat met nieuwe naam nieuwe weg in. 'Als knooppunt verbinden we kunst, kunstenaars, publiek, scholen, instellingen en bedrijven met elkaar'

Foto: Sander van der Bij

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Groningen heet sinds maandag Kunstpunt Groningen.

De organisatie laat met de naamsverandering zien een nieuwe weg te zijn ingeslagen. Naast het ontwikkelen en het beheer van kunst op straat en de kunstuitleen, staat de knooppuntfunctie centraal.

‘Als knooppunt verbinden we kunst, kunstenaars, publiek, scholen, instellingen en bedrijven met elkaar. Zo bouwen we samen aan kunststad Groningen’, licht directeur Paula Lambeck in een persbericht toe.

Alle losse merken samengebracht

Kunstpunt Groningen heeft alle losse merken die het CBK Groningen voorheen had - CBK, Kunstuitleen, Kunstspot, Staat in Groningen en Kunst & Stad - samengebracht.

Op de website kunstpuntgroningen.nl zijn video’s, blogs, informatie over kunst lenen, kunst op straat, kunst op school en Groninger kunstenaars te vinden. Kunstenaars kunnen er terecht voor open calls, nieuws en om een portfolio van hun werk aan te maken. Beeldende kunstinstellingen tonen hun activiteiten op deze site.

Verzelfstandiging in 2019

De naamswijziging komt voort uit de verzelfstandiging in 2019 en de ambitie voor de komende jaren. Lambeck: ‘Ons doel is te laten zien dat Groningen dé beeldende kunststad van Noord-Nederland is en hier aan te blijven bouwen. Dat doen we door zelf nieuwe kunst in de openbare ruimte te ontwikkelen, maar ook door de beeldende kunstsector te faciliteren en zichtbaar te maken.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu