Correen Dekker nieuwe artistiek en zakelijk leider literaire organisatie Noordwoord uit Groningen

Correen Dekker. Foto: Henk Veenstra

Correen Dekker is de nieuwe artistiek en zakelijk leider van de literaire organisatie Noordwoord uit Groningen. Zij volgt per 1 oktober de huidige directeur Rolien Scheffer op. Scheffer maakte eind juli haar vertrek bekend.

Correen Dekker werkte in het verleden als programmamaker en projectleider bij diverse literaire organisaties, waaronder Wintertuin in Nijmegen en het Rotterdamse Poetry International.

Dichters in de Prinsentuin

Ze is ook al langer betrokken bij de activiteiten van Noordwoord. Zo was ze in 2009 coördinator van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin coördineerde ze dit voorjaar de alternatieve versie van het poëziefestival.

De afgelopen maanden gaf ze als programmacoördinator leiding aan de activiteiten van Noordwoord. Ook was ze nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitwerking van het meerjarenbeleid van de organisatie.

Letterenactiviteiten in Groningen

Noordwoord is de organisatie achter tal van letterenactiviteiten in en vanuit Groningen, waaronder de festivals Dichters in de Prinsentuin en Het Grote Gebeuren, de literaire activiteitenagenda van Groningen, de Stadsdichter, de uitreiking van het Beste Groninger Boek, de Kees van der Hoefprijs, en het stimuleren en ondersteunen van literair talent.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu