Cuby-museum in Grolloo blijft sowieso dicht tot 1 september

Het C+B Museum in Grolloo. Foto: archief DvhN

Het Cuby & the Blizzards Museum in Grolloo blijft in ieder geval dicht tot 1 september. Dat hebben de stichtingen Erfgoed Harry Muskee en Blues in Grolloo besloten.

Volgens beide stichtingen biedt de vorige week aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen het museum onvoldoende uitkomst om op 1 juni de deuren te openen.

Het C+B Museum, sinds 2011 gevestigd in de voormalige woonboerderij van zanger Harry Muskee aan de Voorstreek, is simpelweg te klein om de anderhalvemeterregel te kunnen uitvoeren. ,,In de praktijk zou dit betekenen dat hooguit 2 of 3 personen tegelijk het museum kunnen bezoeken”, zegt woordvoerder Koert Broersma. ,,En dat is niet te doen.”

Ook andere praktische zaken spelen mee. ,,Het feit dat bezoekers alleen vooraf een kaartje mogen reserveren levert organisatorische problemen op. Normaliter kopen zij bij café Hofsteenge een kaartje om naar binnen te mogen. Ook het voortdurend ontsmetten van hoofdtelefoons, afspeelapparatuur en andere voorwerpen is te arbeidsintensief en nauwelijks uitvoerbaar.”

Broersma zegt dat beide stichtingen van mening zijn dat het niet verantwoord is de vrijwilligers van het museum met de genoemde taken te belasten. Die vallen onder de categorie ‘oudere jongeren’ en behoren daarmee qua leeftijd veelal tot de risicogroepen. ,,Een deel van deze vrijwilligers heeft aangegeven onder de huidige omstandigheden liever geen dienst te willen doen in het museum.”

In juni gaan Erfgoed Harry Muskee en Blues in Grolloo om de tafel of het museum wellicht na 1 september wel open kan, ook indien de geldende maatregelen daar dan ruimte voor geven.

Nieuws

Meest gelezen

menu