Cultuur aan Huis, op dvhn.nl en Podium TV: De tournee is dan misschien dood, The Vices zelf springlevend

Floris van Luijtelaar en Jonathan Kruizenga in de Stadsschouwburg Groningen, voor de speciale opname van 'Boy'. Foto: The Vices

Dinsdag en donderdag vanaf 17.00 uur op dvhn.nl en Podium TV: Cultuur aan Huis, presentatie Arno van der Heyden. Met podiumacts. Op Hemelvaartsdag The Vices, met frontman Floris van Luijtelaar.

Nieuwe tijden, nieuwe plannen.

,,We zouden door Nederland touren, Europa, Engeland. Dat gaat natuurlijk niet. Een half jaar geleden bedachten we al eens het plan om speciale versies van onze singles uit te brengen.”


En dat kon nu mooi?

,,We vroegen de Stadsschouwburg in Groningen of we ervoor het toneel op mochten. Ze reageerden enthousiast. Ook blij dat er weer eens wat gebeurde.”


Wat gebeurde er?

,,We hebben met onze toetsenist Jonathan Kruizenga en ik ons nummer Boy gefilmd vastgelegd, de single die het nu zo goed doet. Van onze EP Good Morning City, Now Let Me Sleep, waarmee we ook 3FM Talent zijn geworden. Wij in die lege zaal, bijzonder. Boy gaat over oneerlijkheid, desillusie. Paste heel goed bij deze leegte, bij deze tijd.


Dus je zit ook met Jonathan in Cultuur aan Huis?

,,Nee, met Simon Bleeker, onze bassist.”


Jullie zitten niet stil.

,,Nee, juist niet! We hadden mooi de tijd om ons nieuwe album af te maken. Onze studio is in Eindhoven. Niet echt een stad waar je wilde zijn. We zochten een logeerplek en vonden een grote tipi, midden in een weiland. Met een buitenkeuken. We namen veel boodschappen mee, zodat we niet eens de stad in hoefden. En dan van daar steeds naar de studio. Als je echt iets wilt, kan er veel hoor!”

* Eerdere afleveringen van Cultuur aan Huis zijn terug te zien via https://www.dvhn.nl/archief?q=cultuur%20aan%20huis .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu