Cultuur aan Huis op dvhn.nl en Podium TV: Marlene Bakker speelt, handelt en wandelt

Marlene Bakker zit weer achter de piano (of wandelt met haar hond). Foto: Fotobureau Kamfoor

Elke dinsdag en donderdag vanaf 17.00 uur op dvhn.nl en Podium TV: Cultuur aan Huis, presentatie Arno van der Heyden. Met onder meer podiumacts. Vandaag Marlene Bakker.

Was het leuk in studio?

,,Zeker! Het was ook de eerste keer sinds die coronashit dat ik wat kon laten zien.”

Je hebt nu wel tijd voor nieuwe liedjes.

,,Ja, dat hoor ik vaker. Voor mij is dat bullshit. Deze tijd biedt mij allesbehalve inspiratie. Ik was in het begin ook best in mineur.”

Je zat midden in je tournee.

,,Ja. Iedereen kwam vervolgens met vragen. De muzikanten wilden natuurlijk weten weten hoe het nu verder moest. Theaters belden me, de een deed makkelijk, de ander moeilijk. Ik zat een beetje tussen twee vuren. Ik moest een beetje in de survivalstand.”

Heb je dat gevoel wat kunnen kantelen?

,,Gelukkig wel! Sinds vorige week kruip ik weer een achter de piano om wat nieuws uit te proberen. Maar online-optreden laat ik schieten. Ik snap het heel goed als mensen dat doen, maar ik voel voor mij de meerwaarde niet.”

Maar goed, je bent actief.

,,Ik verveel me sowieso niet snel hoor! Ik heb mijn hobby weer opgepikt, antiek verzamelen en verkopen. Hartstikke leuk. En sinds zes weken hebben we een hondje. Dat is mijn redding geweest. Heerlijk wandelen met dat beestje. Gelukkig is het steeds goed weer geweest. En we staan nu met ons camperbusje in de tuin van mijn ouders in Smeerling. Een vorm van kamperen op een plek waar dat kan. Grappig toch?”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu