Cultuur aan Huis, op dvhn.nl en Podium TV: Olaf Vos heeft het door de muziek, als taalconsulent en als wiskundedocent druk zat

Olaf Vos, te zien en te horen in Cultuur aan Huis. Foto: Archief/Anita Meis

Dinsdag en donderdag vanaf 17.00 uur op dvhn.nl en Podium TV: Cultuur aan Huis, presentatie Arno van der Heyden. Met onder meer podiumacts. Vandaag Olaf Vos.

Kom je aan muziek toe?

,,Gisteren hebben we met de band twee nummers gedaan. Ieder achter de eigen computer. En na elkaar iets toevoegen aan wat de vorige heeft ingespeeld. Samen kan niet.”

En wiskunde doceren.

,,Op het Ubbo Emmius in Winschoten. Twee, drie dagen per week. Dat is me toch intensief, met al die leerlingen thuis achter hun laptop! Normaal geef ik zes lesuren per dag, nu ben ik na vier uur echt klaar met de dag. Door de permanente focus op al die leerlingen apart.”

Is het eenrichtingsverkeer?

,,Ze kunnen via chat vragen stellen. Eerst probeerde ik ’t nog met de micofoon. Dat werd een zooitje. Van sommigen moet ik ook het beeld op zwart zetten.”

Gekke bekken trekken zeker.

,,Zoiets ja.”

Hoe is het met je anderhalve-meterstok, die je maakte om mensen op afstand te houden bij het boodschappen doen?

,,Dat was voor de grap, maar hij staat er nog wel. Bewust blijven is belangrijk. Ik zie mensen soms verslappen. Ik ben nooit zo snel in paniek, maar dit moeten we echt heel serieus nemen. Liever vooraf dan achteraf.”


Je bent dit jaar de Groninger streektaalconsulent. Dat is nu natuurlijk ook best lastig.

,,Ik ben nu bezig met een wekelijks videorubriekje met een schrijver en een muzikant. Wordt tien minuten à een kwartier. Leuk om te maken. Maar het kost best veel tijd.”

Aflevering gemist? Kijk ze hier terug!

Nieuws

Meest gelezen

menu