Cultuur aan Huis op dvhn.nl en Podium TV: Piter Wilkens proeft wat, speelt wat en schrijft wat

Piter Wilkens heeft al in een hoogwerker opgetreden.

Dinsdag en donderdag vanaf 17.00 uur op dvhn.nl en Podium TV: Cultuur aan Huis, presentatie Arno van der Heyden. Met podiumacts. Vandaag de Friese singer-songwriter Piter Wilkens, die ook in coronatijd niet stil zit.

Je zit in de auto hoor ik.

,,Onderweg naar Sneek.”

Iets met muziek?

,Nee, iets met drank. Ze zijn bezig met Beerenburg-bonbons bij de Weduwe Joustra, waar ik al vaker wat voor heb gedaan.”

Wat is je taak daar?

,,Proeven. Heel zwaar werk.”

’t Is corona, maar je zit niet stil. Ik zag een filmpje van een optreden in een AH-filiaal.

,,En ik ben zingend in een hoogwerker langs de ramen van een verzorgingshuis in Leeuwarden gegaan. Leuk. Ik speelde ook, buiten de deur, bij een paar dat zoveel jaar getrouwd was. Een groot feest kon niet, maar dit wel, op anderhalve meter.”

Kom je aan schrijven toe?

,,Als iets mij bezig houdt schrijf ik er een liedje over. Dus ik heb al een coronaliedje en ben bezig met nog eentje. Over licht aan het einde van de tunnel.”

Klinkt lekker actief. Je hebt ze erbij die gedeprimeerd raken.

,,Kan ik me voorstellen! Het gaat ook aan mij niet voorbij. De ene dag lukt het, de andere moet ik mezelf een schop onder de kont geven. Het is soms voordelig dat ik tóch al veel alleen werk. Maar ja, met een band kun je juist weer ervaringen delen.”

Nog dingen ’t verschiet?

Op 1 juni mag het weer, voor dertig man. En op 1 oktober staat er een optreden met Gurbe Douwstra en Marcel Smit. Als het doorgaat. Hopen maar.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu