Cultuur aan Huis, vandaag op dvhn.nl en Podium TV: Pé & Rinus op weg naar hun jubileumprogramma

Peter de Haan (Pé Daalemmer) en Frank den Hollander (Rooie Rinus) in maart 1985 tijdens een tv-optreden in de Groningse Coendersborg. Foto: Archief/DvhN

Dinsdag en donderdag vanaf 17 uur op dvhn.nl en Podium TV: Cultuur aan Huis, presentatie Arno van der Heyden. Met podiumacts en interviews. Vandaag Pé en Rinus.

Frank den Hollander, kom je de dagen een beetje door?

,,O ja, thuis werken voor de UB. Vanmorgen nog een Google Hangout gehad met vijf collega’s achter hun scherm.”

Zo gaat het ook met Peter de Haan, voor jullie programma Pé & Rinus goan weer lös?

,,Ja, ons jubileumprogramma, 40 jaar. Peter had het knap druk met het coronaproof maken van zijn apotheek. We zouden via Google Hangout samen wat uitproberen. Dat werd niks door vertraging op de lijn. Nu maakt eerst Peter zelf wat en gooi ik ’t mijne er overheen. Lekker allebei in de eigen tuin.”

Optreden is nu kansloos.

,,We hopen in mei lös te gaan. En dan verder in het najaar. Eerst kleine zalen voor 100, 150 man, tot de grote voorstelling Broodkapje , de opvolger van Sneuwitje . Dan in maart met Peter naar de grote zaal, met band en decor.”

Wat gaan jullie spelen in Cultuur aan Huis?

,,Een oud liedje, een tamelijk recent liedje en een spiksplinternieuw liedje. Dat hadden we niet eens gerepeteerd. Gelukkig was ’t niet live en konden we het een paar keer uitproberen.”

Beviel het in de studio?

,,Ja, Arno doet dat natuurlijk hartstikke leuk. Dat zag je ook wel in de eerste aflevering, met Harry Niehof.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Cultuur aan huis
menu