Cultuur aan Huis, vandaag op dvhn.nl en op Podium TV: Bert Hadders wil het liefst geen geklaag

Bert Hadders komt solo naar de studio voor een optreden en een interview. Foto: Reyer Boxem

Dinsdag en donderdag vanaf 17 uur op dvhn.nl en Podium TV: Cultuur aan Huis, presentatie Arno van der Heyden. Met onder meer podiumacts. Vandaag Bert Hadders.

Stoor ik?

,,Nee, ik heb toch even niks omhanden.”

Staat alles volkomen stil?

,,Nou, ook weer niet helemaal. Ik ga elke dag even naar mijn studio, in het Viadukt. Vrijdagavond nog. Plus een deel van de nacht. Ik probeer een nummer te zingen op de tekst van Hendrik Werkman die aan de onderkant van de brug bij de Oosterpoort in Groningen staat. De Nozems hebben daar een heel mooi muziekje op gemaakt. Dat lukte maar niet. Nu dacht ik, ik ga net zo lang tot het goed is.”

En?

,,Weer mislukt. Haha. Is ook moeilijk. In die tekst zitten Italiaans-achtige kreten die niet direct iets betekenen. Ik vind daar maar niet het goeie gevoel bij . Zo’n goeie zanger ben ik kennelijk helaas niet.”

De Poolse Bruid, dat is ook maar afwachten.

,,Ik ben in alle jaren wel gewend geraakt aan het idee dat je alles goed op de rails hebt, en ’t toch anders loopt. Het is onzeker, maar ik lig niet te huilen in mijn bed. Ik heb nog wel een Troostliedje gemaakt voor RTV Noord en we konden nog net met een achtmansband een mooi nummer maken voor 75 jaar Bevrijding. Samen muziek maken, dat mis ik nu ’t meest. Maar dit mag geen klaagstukje worden. We mogen blij zijn om in dit land te wonen, waar ze nog van alles voor je willen regelen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu