Cultuurjournalist Paul C. Bollen (89) overleden

In een verpleeghuis in Haren is vrijdag cultuurjournalist Paul C. Bollen overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

De in 1927 in Hilversum geboren Paul Casper Bollen groeide op in een muzikaal gezin in Tilburg. In Noord-Brabant hoopte hij werk te vinden in de techniek, maar omdat hij door de oorlog de HBS niet had kunnen afmaken werd het de journalistiek bij Nieuwsblad van het Zuiden.

Na zijn verhuizing naar Groningen in de jaren vijftig werkte hij onder meer als stads- en rechtbankverslaggever voor Nieuwsblad van het Noorden, voorloper van Dagblad van het Noorden. Door zijn belangstelling voor muziek, film en architectuur maakte Bollen in het Noorden naam als cultuurjournalist.

Mede door zijn inspanningen werd in Groningen een volwaardige kunstredactie opgezet. Als chef van deze redactie zette hij zich onder meer in voor de ontwikkeling van journalistiek talent en zag hij toe op precies taalgebruik voor een zo breed mogelijk publiek.

Na zijn pensionering in 1989, veel te vroeg naar zijn oordeel, bleef Bollen de ontwikkelingen in de wereld van kunst en cultuur volgen. Zo was hij vanuit zijn woonplaats Peize betrokken bij architectuurtrips. Bollen, liefhebber van wandelen en vader van drie kinderen, wordt woensdag in Peize begraven. Hij is 89 jaar geworden.

Nieuws

Meest gelezen

menu